Revelionul 2014 în Bucureşti, de la distracţie în aer liber, la petreceri de înaltă ţinută

| 31 dec, 2013

Bucureştenii vor putea petrece de Revelion la spectacolele organizate în aer liber, gratuit, dacă nu şi-au rezervat deja loc la Vanghelion sau la petrecerile exclusivite de la Palatul Parlamentului sau de la Operă, Capitala întâmpinând noul an cu o oferă de distracţie pentru toate buzunarele.

Primăria Municipiului Bucureşti organizează "Revelionul incendiar" în Piaţa Constituţiei, un eveniment care are deja o tradiţie de şase ani. Acesta va aduce în faţa bucureştenilor peste 130 de artişti, între care Mandinga, Connect-R, Vunk, Loredana şi Smiley.

Pentru spectacol au fost pregătite o scenă de 280 de metri pătraţi, 200 de lumini inteligente şi 250 de metri pătraţi de ecrane cu led. Astfel, 20 de tiruri încărcate cu echipament tehnic necesar organizării scenei au traversat, timpde 10 zile, Capitala.

Seara va fi deschisă de trupa de percuţionişti Barbarossa, care vor prezenta în premieră un spectacol plin de suspans, de dans şi jonglerii cu torţe aprinse. Până spre miezul nopţii, publicul din Piaţa Constituţiei va putea urmări recitaluri live ale unor artişti şi trupe precum Mandinga, Delia, Puya, Connect-R, Vunk, Loredana şi Voltaj.

Aproape de miezul nopţii, What's Up feat. DeMoga Music, împreună cu noile nume ale muzicii autohtone - Shift, Adda, Liviu Teodorescu, Sorana, Ciprenko, Lally -, vor crea un moment unic, acompaniaţi de un număr impresionant de percuţionişti, pe acordurile melodiei "La mulţi ani". După trecerea în noul an, amfitronii serii vor fi Smiley&Friends (CRBL, Alex Velea şi Andreea Bănică).

Momentul trecerii în 2014 va fi marcat de un spectacol de artificii pentru care vor fi folosite peste 20 de tone de materiale pirotehnice care au fost special importate pentru acest eveniment din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi China. Pentru spectacolul de artificii, iluminatul exterior al clădirii Palatului Parlamentului va fi întrerupt.

Totodată, organizatorii vor să realizeze cea mai mare poză de grup la Revelionul Bucureştiului, la petrecere fiind aşteptaţi peste 40.000 de spectatori.

În Piaţa Constituţiei, Revelionul Capitalei va începe marţi, de la ora 20.00, cei care vor dori să participe având accesul gratuit.

În Piaţa Revoluţiei are loc petrecerea organizată de ProTV şi ProFM, "SuperVelionul", unde vor cânta Mandinga, Voltaj, Sore, Smiley, Cabron, Loredana, dar şi concurenţii emisiunii "Vocea României", iar gazda va fi George Vintilă. Evenimentul, cu acces gratuit, va începe la ora 20.00.

Un alt loc unde bucureştenii vor putea petrece în aer liber este în Parcul Titan, la spectacolul organizat de Primăria Sectorului 3, de la ora 19.00. Pe această scenă, vor cânta Ceata lui Vurtejanu, Annes, Taxi, Proconsul, Mihai Mărgineanu, ROA, Anda Adam, Bere Gratis, Puya şi Hara. Ultimii care vor întreţine atmosfera, începând cu ora 23.50 până la 1.30, vor fi Antonia şi Vunk. Accesul publicului este gratuit şi se va face din strada Liviu Rebreanu.

O altă petrecere de Revelion tradiţională deja pentru bucureşteni este "Vanghelionul" de la Romexpo. Aflat la cea de-a 11-a ediţie, evenimentul îi aduce pe scenă în acest an, alături de artişti români, pe cântăreţii Paul Anka şi Amr Diab.

La petrecere sunt aşteptate aproximativ 6.000 de persoane, care au plătit 100 de lei pentru un bilet. Meniul include produse tradiţionale şi din bucătăria internaţională, fiind compus din patru feluri.

În Sectorul 6 al Capitalei, primăria organizează, de la ora 20.00, o petrecere într-un cort încălzit, amplasat pe strada Braşov nr. 21A, în spatele Patinoarului Drumul Taberei. Participanţii, care au dat 150 de lei pentru un bilet, se vor bucura de un meniu tradiţional şi de concerte, susţinute, printre alţii, de Pepe, Mandinga, Raoul, Ionuţ Dolănescu şi Nelu Ploieşteanu. Capacitatea cortului este de 1.700 de persoane.

În altă notă, la Palatul Parlamentului va avea loc o petrecere de Revelion în stil "Marele Gatsby". Organizatorii intenţionează recrearea atmosferei anilor '20, într-o poveste captivantă, mistică şi strălucitoare a epocii jazz-ului. Printre artiştii care vor contribui la acest deziderat vor fi Loredana, Horia Brenciu, Jezebel şi trupa Iuno Dance.

Dress-code-ul este Black Tie, iar preţurile pentru participare au pornit de la 100 de euro, pachetul VIP costând 300 de euro. La acest eveniment sunt aşteptate 1.500 de persoane.

Cei care aleg să participe la această petrecere vor avea în meniu de la preparate tradiţionale, până la specialităţi ca fazani umpluţi cu stafide şi orez, purcei de lapte afumaţi, preparate din fructe de mare, bufet sushi sau bufet de brânzeturi.

La Opera Naţională Bucureşti (ONB), va începe, la ora 18.00, "Maratonul Revelionului". Pentru al şaptelea an consecutiv, spectatorii se vor bucura de o seară specială, îmbinând muzica clasică, o reprezentaţie artistică de calitate, o distribuţie de excepţie, urmate - pentru cei care aleg să îşi petreacă noaptea de Revelion la ONB - de tombolă, cină festivă, foc de artificii şi alte surprize.

Şi în acest an spectacolul propus publicului este celebra operetă compusă de Johann Strauss - fiul, "Liliacul". Producţia (scenografie si regie) aparţine celebrului teatru liric londonez Covent Garden, iar din distribuţie vor face parte artiştii: Marian Pop (artist invitat), Crina Zancu, Petre Burcă (artist invitat), Mihaela Işpan, Lucian Corchiş, Stefan Popov (artist invitat), Vasile Chişiu, Veronica Anuşca, Valentina Tudose. Momentele de balet vor fi interpretate de : Monica Petrică, Mariya Lozanova, Shuhey Yoshida. Soliştii vocali, balerinii, orchestra şi corul ONB - coordonat de maestrul Stelian Olariu - vor evolua sub bagheta dirijorului Vlad Conta. Pe lânga artiştii mentionaţi, la fel ca în fiecare an, o serie de invitaţi surpriză vor participa la "Balul prinţului Orlofsky" din actul al II-lea.

Preţul pentru participarea la întregul eveniment este de 420 de lei, la care se adaugă costul tombolei (10 lei) şi preţul biletului la spectacol, în funcţie de categoria de loc aleasă.

O altă petrecere organizată în Bucureşti este Revelionul Diamonds & Pearls, la Palatul Ghika, acolo unde spectacolul va fi găzduit de MC Mike Diamondz şi animată de show-urile live Crush & Alexandra Ungureanu, No Stress Cover Band, DJ & Sax.

Bilete pentru această petrecere au preţuri între 374 de lei şi 770 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ