Traian Băsescu va petrece Revelionul la Predeal

| 30 dec, 2013

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au revenit la Predeal, unde s-au aflat şi de Crăciun.

Preşedintele şi soţia sa, Maria Băsescu, sunt cazaţi la vila de protocol din Predeal, unde au sosit luni după-amiază. La sosire, şeful statului le-a spus ziariştilor care se aflau acolo: "Ce faceţi, aţi rămas de la Crăciun aici?". Familia Băsescu s-a aflat şi de Crăciun la Predeal.

De altfel, Traian Băsescu merge des iarna la Predeal, unde a petrecut de mai multe ori Revelionul, după ce în primii ani de şef al statului obişnuia să fie în Piaţa Universităţii.

În primul mandat de preşedinte, Traian Băsescu s-a aflat mai mulţi ani la rând în Piaţa Universităţii în noaptea de Revelion.

Preşedintele Băsescu a sărbătorit în Piaţa Universităţii inclusiv intrarea României în UE, la 1 ianuarie 2007.

Un an mai târziu, preşedintele a numărat împreună cu mulţimea adunată în Piaţa Constituţiei timpul rămas până la intrarea în anul 2008.

Traian Băsescu s-a aflat în Piaţa Sfatului din Braşov la trecerea în anul 2009. "Vă asigur că instituţiile statului au capacitatea de a face ca 2009 să fie un an în care să trăim mai bine", le-a spus Băsescu atunci celor prezenţi în Piaţa Sfatului din Braşov.

La trecerea în 2010, preşedintele a transmis mesajul de Anul Nou din staţiunea Sinaia, cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

Un an mai târziu, Traian Băsescu s-a aflat la Predeal în ultimele zile din decembrie. El nu a mai fost în mulţime în noaptea de revelion. Pe 1 ianuarie 2011, el declara, la Predeal, că nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de niciun primar şi că a refuzat să facă acest lucru "dintre steaguri", după modelul Ceauşescu, preluat apoi de Ion Iliescu.

Întrebat de jurnalişti de ce nu a mai participat la o manifestare publică de Revelion, preşedintele a spus că pentru a putea merge într-o piaţă "trebuie să te invite un primar".

"Şi anul trecut, dacă vă aduceţi aminte, am renunţat să fiu într-o piaţă. Chiar era imediat după alegeri, am fost într-un restaurant, am ieşit pe trotuar, am spus La mulţi ani. Trebuie să vă spun un lucru: ca să te duci într-o piaţă, trebuie să te invite un primar. De când la Bucureşti nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitaţie. Am mai încercat prin ţară, la Braşov într-un an, dar dacă nu te invită un primar, unde să te duci peste programul omului?", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele şi soţia sa au petrecut şi următorul revelion la Predeal, într-un restaurant. În ultima zi a anului 2011, preşedintele a adresat concetăţenilor săi un mesaj oficial în care a apreciat că "românii pot fi mândri că, printr-un amplu efort naţional", au depăşit împreună dificultăţile acelui an.

Familia Băsescu a petrecut Revelionul 2013 în staţiunea Covasna, unde s-au aflat şi Gheorghe Falcă şi Elena Udrea. De altfel, Elena Udrea petrece de obicei revelionul alături de preşedintele Băsescu şi familia sa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ