Preşedintele Traian Băsescu a plecat din staţiunea Predeal, unde s-a aflat de sărbători

| 02 ian, 2014

Presedintele Traian Basescu a plecat, joi dimineata, de la vila de protocol din Predeal, unde s-a aflat de sarbatori impreuna cu familia, anunta Mediafax. Seful statului a plecat cu coloana oficiala. La plecare, Maria Basescu le-a facut cu mana ziaristilor, din masina. Familia Basescu s-a aflat de Craciun si de Revelion la Predeal.

 

De altfel, Traian Basescu merge des iarna la Predeal, unde a petrecut de mai multe ori revelionul, dupa ce in primii ani de sef al statului obisnuia sa fie in Piata Universitatii.

In primul mandat de presedinte, Traian Basescu s-a aflat mai multi ani la rand in Piata Universitatii in noaptea de Revelion.

Presedintele Basescu a sarbatorit in Piata Universitatii inclusiv intrarea Romaniei in UE, la 1 ianuarie 2007.

Un an mai tarziu, presedintele a numarat impreuna cu multimea adunata in Piata Constitutiei timpul ramas pana la intrarea in anul 2008.

Traian Basescu s-a aflat in Piata Sfatului din Brasov la trecerea in anul 2009. "Va asigur ca institutiile statului au capacitatea de a face ca 2009 sa fie un an in care sa traim mai bine", le-a spus Basescu atunci celor prezenti in Piata Sfatului din Brasov.

La trecerea in 2010, presedintele a transmis mesajul de Anul Nou din statiunea Sinaia, cu putin timp inainte de miezul noptii.

Un an mai tarziu, Traian Basescu s-a aflat la Predeal in ultimele zile din decembrie. El nu a mai fost in multime in noaptea de revelion. Pe 1 ianuarie 2011, el declara, la Predeal, ca nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de niciun primar si ca a refuzat sa faca acest lucru "dintre steaguri", dupa modelul Ceausescu, preluat apoi de Ion Iliescu.

Intrebat de jurnalisti de ce nu a mai participat la o manifestare publica de Revelion, presedintele a spus ca pentru a putea merge intr-o piata "trebuie sa te invite un primar".

"Si anul trecut, daca va aduceti aminte, am renuntat sa fiu intr-o piata. Chiar era imediat dupa alegeri, am fost intr-un restaurant, am iesit pe trotuar, am spus La multi ani. Trebuie sa va spun un lucru: ca sa te duci intr-o piata, trebuie sa te invite un primar. De cand la Bucuresti nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitatie. Am mai incercat prin tara, la Brasov intr-un an, dar daca nu te invita un primar, unde sa te duci peste programul omului?", a declarat Traian Basescu.

Presedintele si sotia sa au petrecut si urmatorul revelion la Predeal, intr-un restaurant. In ultima zi a anului 2011, presedintele a adresat concetatenilor sai un mesaj oficial in care a apreciat ca "romanii pot fi mandri ca, printr-un amplu efort national", au depasit impreuna dificultatile acelui an.

Familia Basescu a petrecut Revelionul 2013 in statiunea Covasna, unde s-au aflat si Gheorghe Falca si Elena Udrea. De altfel, Elena Udrea petrece de obicei revelionul alaturi de presedintele Basescu si familia sa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ