Băsescu: 2014 să fie anul în care să afirmăm deschis că Moldova este pământ românesc

| 01 ian, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că îşi doreşte ca anul 2014 să fie ”anul în care să afirmăm deschis că Moldova este pământ românesc”.

”Mi-aş dori ca nu numai câţiva politicieni, dar şi românii să gândească la relaţia noastră viitoare cu Moldova”, a spus preşedintele Traian Băsescu. Șeful statului a mai spus că Moldova nu a apărut odată cu Pactul Ribbentrop-Molotov, conform Mediafax.

El a arătat că, din punctul său de vedere, 2014 trebuie să fie ”anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc şi că nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român”.

Preşedintele Băsescu a făcut această declaraţie în contextul în care vorbea despre ce îşi doreşte în anul 2014.

Republica Moldova are nevoie de mesaje de susţinere pentru integrarea în UE care să consolideze societatea, nu de declaraţii ca ale preşedintelui Traian Băsescu care să scindeze societatea, a declarat în 23 decembrie premierul moldovean, Iurie Leancă, precizând că problema unirii cu România nu este pe agendă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la 27 noiembrie, înaintea summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, că "următorul proiect de ţară pentru România este unirea cu R. Moldova". Ulterior, premierul Victor Ponta a afirmat că "declaraţia le dă apă la moară comuniştilor moldoveni". Declaraţia a fost criticată şi în presa rusă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 ian, 2014
ana oniga
moldova
LIMBA romana este mult mai bine pastrata in moldova decit la noi. moldovenii sint mai romani decit noi.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ