PREMIERĂ! Au fost create roşiile MOV pentru tratarea bolilor cronice

| 28 ian, 2014

Oamenii de stiinta au creat rosii mov, din care au extras 2 tone de suc, ce va fi analizat pentru a i se stabili beneficiile pentru sanatate.

Rosiile speciale, modificate genetic, au fost dezvoltate de cercetatorii britanici, dar au fost cultivate in Canada, unde restrictiile pentru organismele modificate genetic sunt mai relaxate, potrivit Daily Mail.

Oamenii de stiinta au introdus gene de antirrhinum (Gura Leului), in codul genetic al rosiilor. Culoarea mov a rosiilor este data de nivelul ridicat de antocianine, compusi intalniti de obicei in afine si alte fructe de padure.

Recolta a fost crescuta intr-o sera din Ontario si va produce 2000 de litri de suc de rosii, ce va fi folosit in cercetari, inainte sa ajunga pe rafturile magazinelor.

Sucul acestor rosii are un timp de valabilitate dublu. Rosiile mov au proprietati anti-inflamatoare si s-a dovedit ca pot incetini evolutia cancerului, la soareci.

Oamenii de stiinta vor sa evalueze efectele unei diete bogate in antocianina asupra cancerului, bolilor cardiovasculare si a altor boli cronice.

Profesorul Cathie Martin, de la John Innes Centre, a declarat: "Incercam as gasim o modalitate prin care consumatorii sa beneficieze de descoperirile noastre, pentru ca am observat ca exista cerere pentru beneficiile pentru sanatate." Cercetarile au fost finantate de Uniunea Europeana si de John Innes Centre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ