REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016: Gabriela Firea 41,51%, Nicuşor Dan 30,38%, Cătălin Predoiu 12,31%, Robert Turcescu 6,62%

| 05 iun, 20:49

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Duminica, 5 iunie 2016, românii cu drept de vot s-au prezentat la urne pentru a-şi alege primarii, consilierii locali şi reprezentanţii Consiliului Judetean.

EXIT POLL ALEGERI locale 2016: Gabriela Firea 42,48%, Nicuşor Dan 29,82%, Cătălin Predoiu 12,03%, Robert Turcescu 6,86%

EXIT POLL alegeri locale Primaria Capitalei:

 

Gabriela Firea - PSD+UNPR 41.51%

Nicuşor Dan - USB 30.38%

Cătălin Predoiu - PNL 12.31%

Robert Turcescu - PMP 6.62%

Daniel Barbu - ALDE 4.21%

Adrian Severin - PDS 1.53%

Bogdan Diaconu - PRU 1.45%

Cătălin Ioan Berenghi independent 1.32%

Iulia Costin Gorea - PNTCD 0.40%

Petrica Dima - P. Socialist Român 0.11%

Mirel-Mircea Amariţei - PRODEMO 0.10%

Niculae Neamţu - P. Republican 0.06%

 

EXIT POLL CURS -AVANGARDE ALEGERI LOCALE 2016, rezultate finale partide

 

PSD-UNPR 38.82%

USB 25.84%

PNL 15.28%

ALDE 6.97%

PMP 6.77%

PDS 1.93%

PRU 1.71%

PER 1.67%

PNT-CD 0.53%

UDMR 0.49%

 

 

Gabriela Firea le-a multumit bucureştenilor care au votat-o la alegerile locale 2016 şi le-a promis celor care nu au votat-o că va fi "primarul tuturor" şi ca îşi va respecta promisiunle făcute în campania electorală.

"Le multumesc bucurestenilor care au votat un om si un program si nu au mai votat impotriva. Multumesc  bucurestenilor tineri, mai putini tineri, din clasa mijlocie si celor cu venituri modeste, celor care mi-au spus ca vor sa fac la primaria generala a Capitalei ce am facut in presa si la Senat. Ma bucur ca proiectul meu, care a insemnat o Capitala cu scoli mai bune, cu rezolvarea traficului, cu diminuarea poluarii, cu transparenta, a avut castig de cauza.

In asta seara ei au castigat, ii asigur pe toti bucurestenii ca voi fi primarul tuturor si ii voi reprezenta cu cinste si ca nu am uitat ce am promis in campanie.

De saptamana viitoare ne asteapta un drum lung, greu, dar plin de speranta, la capatul caruia vom avea numai rezultate.

Ii multumeste lui Liviu Dragnea pentru ca a avut incredre in mine. Sunt de nici 4 ani in PSD si mi-a dat o sarcina atat de importanta, sa reprezint partidul in aceste alegeri. Ii multumesc ca a avut incredere intr-o femeie. S-a spart acest ghinion", a declarat Gabriela Firea, dupa anuntarea primelor rezultate.

 

 

România TV are REZULTATELE ALEGERILOR LOCALE imediat după închiderea urnelor, pe baza unui EXIT-POLL CURS-AVANGARDE.

 

Vezi mai jos rezultatele din orașul tău

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale în București

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Sectorul 1 din București

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Sectorul 2 din București

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Sectorul 3 din București

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Sectorul 4 din București

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Sectorul 5 din București

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Sectorul 6 din București

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Alba Iulia

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Alexandria

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Arad

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Bacău

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Baia Mare

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Bistrița

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Botoșani

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Brașov

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Buzău

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Cluj-Napoca

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Constanța

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Craiova

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Galați

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Iași

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Oradea

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Pitești

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale PLOIEȘTI

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Sibiu

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Suceava

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Rezultate alegeri locale Timișoara

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. România TV este singura televiune din Top 5 care prezintă la ora 21.00 rezultatele exit-pollului realizat de institutele CURS şi Avangarde. Este un exit poll pe Bucureşti, telespectatorii România TV având posibilitatea să afle primii numele câştigătorului Primăriei Generale a Capitalei şi pe cei ai primăriilor de sector.

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016 BUCUREŞTI: Nicuşor Dan îl bate pe Predoiu. Rezultate alegeri locale 2016

În plus, România TV are şi rezultatele votului din toate marile municipii din România - Braşov, Constanţa, Cluj, Iaşi, Craiova, Timişoara, Arad, Târgu Mureş, Ploieşti, Sibiu, Târgu Jiu, Suceava, Bacău, Galaţi sau Baia Mare.

România TV a fost în luna mai pe locul patru în topul televiunilor din România şi cea mai urmărită televiziune de ştiri a ţării, cu o medie la nivel naţional de 215.000 de telespectatori, peste Antena 3, pricipalul său competitor. De asemenea, în luna mai, România TV a înregistrat o cotă de piaţă la nivel naţional pe întreaga zi de 5,2%.

REZULTATE OFICIALE ALEGERI LOCALE 2016 vor fi publicate AICI

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016. Pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, Ministerul de Interne a mobilizat peste 50.000 de angajaţi responsabili cu măsurile de ordine publica. Peste 30.000 de politisti, jandarmi, pompieri si politisti de frontiera vor asigura paza sediului Biroului Electoral Central, Biroului Electoral al Municipiului București, sediilor Birourilor Electorale Judetene si ale celor 16.616 sectii de votare.

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Exit-poll 2016. Anul acesta, alegătorii au primit 3 buletine de vot pentru a vota primarul, consiliul local şi consiliul judeţean, după ce la precedentele alegeri locale, în 2012, au votat si presedintele CJ. Acesta nu va mai fi ales prin vot direct, ci va fi desemnat din randul consilierilor judeteni.

În Bucureşti, alegătorii au primit 4 buletine de vot, unul pentru consiliul local, unul pentru primarul de sector, unul pentru consiliul general al municipiului Bucuresti şi unul pentru primarul general.

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016

Şi în acest an s-au înregistrat mai multe incidente şi nereguli la secţiile de votare, iar oamenii legii au aplicat mai multe amenzi şi sancţiuni.

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016

Guvernul Ciolos a adoptat un act normativ care prevede modelul si conditiile de tiparire ale buletinului de vot. ”Pentru a facilita accesul alegatorilor la optiunea de vot, va fi inserata o legenda, in prima parte interioara a buletinului de vot, ce va contine denumirile tuturor competitorilor electorali, numerele de ordine pe buletinul de vot, rezultate din tragerea la sorti a ordinii pe buletinul de vot, precum si paginile din buletinul de vot in care acestia au fost inscrisi”, se arata intr-un comunicat al Executivului.

De asemenea, Cabinetul Ciolos a adoptat si o serie de masuri tehnice in vederea bunei organizari si desfasurari a alegerilor locale. Pentru coordonarea si urmarirea indeplinirii sarcinilor, se va constitui Comisia tehnica centrala condusa de ministrul Afacerilor Interne, din care vor face parte reprezentanti ai tuturor institutiilor publice cu atributii in organizarea alegerilor, precum si ai AGERPRES, Societatii Comerciale de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice — Electrica, Societatii Romane de Televiziune, Societatii Romane de Radiodifuziune.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016: Favoriţii din 6 oraşe

Cu doua zile inainte de ALEGERILE LOCALE, cel mai recent sondaj realizat de IRES la comanda postului de televiziune Digi24 ne arăta cum sta situatia in principalele sase orase din ROMANIA.

TIMISOARA: In orasul de pe Bega cele mai multe sanse le are actualul primar, Nicolae Robu (PNL), care ar fi votat de 38% dintre timisoreni. Acesta este urmat de Florica Birsaseteanu (PSD), cu doar 5% si independentul Adrian Romita, 3%.

CLUJ-NAPOCA: In urbea ardeleana tot primarul in functie are cele mai multe sanse. Emil Boc (PNL) are sprijinul a 42% dintre cetateni, iar pe locul doi si trei se afla independentul Octavian Buzoianu (17%) si, respectiv, Liviu Alexa (Miscarea Liberala).

IASI: In „capitala” Moldovei 31% dintre ieseni il prefera pe Mihai Chirica (PSD), iar 12% il vor pe Marius Bodea (PNL), in timp ce 5% au sustinut ca l-ar vota pe independentul Andrei Postolache.

BRASOV: Cel mai mare punctaj ar urma sa il obtina, potrivit sondajului IRES, actualul primar al orasului de sub Tampa, George Scripcaru, care ar fi votat de 74% dintre alegatorii orasului dIN Brasov. Social-democratul Razvan Popa ar urma sa obtina doar 7%, iar independentul Mihai Sturzu s-ar clasa pe locul trei cu 5%.

CRAIOVA: Lia Olguta Vasilescu (PSD) are cele mai mari sanse sa redevina primar al Baniei, 42% dintre cei care au raspuns la sondaj au declarat ca ar vota-o. Locul doi este ocupat de Pavel Badea (PNL), cu 8%, iar pe locul trei s-a clasat Florentin Gust (PSRO), 3%.

CONSTANTA: 20% dintre constanteni l-ar alege duminica pe Decebal Fagaras (PSD), 13% pe Vergil Chitac (PNL) si pe locul trei sunt la egalitate cu un procentaj de 4% Claudiu Palaz (PMP) si Christian Gigi Chiru (ALDE).

Citeşte şi: EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. România TV, singura televiziune de top care va prezenta exit poll

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016, EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Cine va "număra" voturile pentru Bucureşti

1.  Consorțiul format din CENTRUL DE SOCIOLOGIE URBANĂ ŞI REGIONALĂ – CURS şi GRUPUL DE STUDII SOCIO –COMPORTAMENTAL AVANGARDE S.R.L

2. Institutul Român pentru evaluare şi strategie - IRES SRL

3. Asociaţia Institutul pentru Guvernanţă Europeană (IGE)

4. ASOCIAŢIA PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORULUI EUROPEAN

5. FUNDAŢIA „BIROUL DE CERCETĂRI SOCIALE”- BCS

6. ŞCOALA NAŢIONALĂ DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE pentru Sectorul 4

Acreditările BEC la nivel naţional pentru exit-poll-uri

- Pentru oraşul Cluj Napoca a fost acreditat IRES,

- Pentru judeţul Hunedoara a fost acreditată Asociaţia Centrul de studii Sociale,

- Pentru Botoşani a fost acreditată compania Law Consulting M&A SRL,

- Pentru Mangalia au fost acreditate S.C. RESEARCH, POLITICAL, ECONOMIC AND SOCIAL CONSULTING CAMPAIGN CONCEPT CONSULTING S.R.L şi FUNDAŢIA „BIROUL DE CERCETĂRI SOCIALE”- BCS,

- Pentru Gorj a fost acreditat Institutul de Politici Publice, Administrație și Științele Educației din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”,

- Pentru Maramureş a fost acreditat S.C. MEGATRONIC WORLD PRODUCTIONS S.R.L

- Pentru Drobeta Turnu-Severin au fost acreditate ROSOND INFORMA S.R.L.-D şi SC MEDIA CENTER ENTERTAINMENT SRL.

Potrivit BEC, operatorii de sondaj au acces în imobilul în care funcţionează secţia de votare şi în raza de 500 de metri din afara acestuia, fără a avea acces în interiorul localului de vot. 

Operatorii de sondaj au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016, EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2016. Alegerile locale 2016 se desfăşoară într-un singur tur, deci câştigător va fi candidatul care întruneşte cel mai mare număr de voturi din cele valabil exprimate. Decizia defintivă a fost luată pe 4 mai de Curtea Constituţională, care a respins contestaţia formulată de jurnalistul Liviu Avram, scrie Libertatea. Acesta a cerut CCR să analizeze articolul de lege prin care s-a stabilit că localele se desfăşoară într-un singur tur.

Pentru prima oară, toate secţiile de vot au fost informatizate, pentru a evita frauda electorală. Actul de identitate al alegătorului va fi scanat de un operator, iar sistemul informatic va afişa imediat dacă alegătorul a mai votat sau nu în altă parte.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ