Rezultate inedite într-un sondaj CSOP: Becali și Antonescu, scoruri la egalitate

| 14 iun, 2013

Conform unui sondaj de CSOP, realizat în perioada 25 mai - 2 iunie a.c., Gigi Becali împarte locul 4 în preferințele românilor, alături de Crin Antonescu, cu un procent de 19%. Acestă egalitate se datorează unei creșteri a capitalului de imagine a lui Becali, în urma recentelor probleme ale acestuia și o scădere în preferințele electoratului a lui Antonescu.

Becali a fost mereu prezent în spațiul public, ori în calitate de patron al echipei Steaua, ori în calitate de europarlamentar, presedinte al Partidului Noua Generație, deputat USL sau pur și simplu, persoană publică. Datorită rădăcinilor simple, a modului de a vorbi deschis despre orice și a religiozități pronunțate, Becali a făcut întotdeauna deliciul românilor.

În ultima perioadă, totuși, fostul deputat a fost prezent în media în calitate de condamnat în dosarul Valiza. Chiar dacă au existat multe voci care au s-au declarat mulțumite de această decizie, acțiunea a condus la creșterea acestuia în sondaje, majoritatea românilor fiind de părere că decizia de condamnare în acest caz nu este una corectă, Becali fiind doar o victimă a unor decizii cu caracter politic.

Această percepție a românilor poate fi explicată prin faptul că modele precum Gigi Becali sunt asimilate cu ușurința de opinia publică; oamenii se identifică și empatizează cu astfel de personaje. Ca urmare, condamnarea lui Becali i-a adus un plus de imagine acestuia, el apărând ca o victimă a sistemului, acțiunile de susținere demarate în momentul condamnării acestuia venind ca o dovadă în acest sens.

Pe de altă parte, președintele PNL și prezidențiabilul din partea USL pentru 2014, Crin Antonescu, pierde la capitolul încredere în rândul electoratului, ajungând să împartă același loc în sondajul CSOP cu Gigi Becali.

Acest lucru se datorează faptului că are loc o erodare a imaginii acestuia datorată discuțiilor aprinse care vizează anumite amendamente controversate aduse Constituției, cum este cazul definirii căsătoriei ca relația dintre o femeie și un bărbat.

De asemenea, nici problemele interne din ultima perioadă din interiorul Partidului Național Liberal nu îl ajută pe Crin Antonescu să crească în sondaje. Modul de organizare și conducere adoptat de președintele liberal nemulțumește membri marcanți ai partidului, care nu se sfiesc să declare acest lucru în mod public, destabilizând autoritatea liderului de partid.

Deciziile de excludere a unor membri vechi ai PNL de către Crin Antonescu pot fi interpretate drept o dovadă de nesiguranță, de lipsă de putere. La acest nivel, tensiunile interne din cadrul partidului se răsfrâng asupra sa, afectând imaginea prin scăderea popularității și autorității.

În sondajul CSOP, locul întâi în clasament este ocupat de premierul Victor Ponta cu 32%, urmat de Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu cu 30% și de Primarul General, Sorin Oprescu cu un procent de 25%, la capitolul încredere în personalităţi politice. Președintele Traian Băsescu ocupă locul șase în preferințele electoratului, după Becali și Antonescu, cu un procent de 16%.

Sondajul a fost realizat în perioada 25 mai 2013 - 02 iunie 2013, pe un eșantion de 1103 persoane, având o marjă de eroare de +/- 3%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ