Roșca Stănescu: „Eu cred că domnul Ponta, peste week-end, se va gândi mai bine”

| 17 mai, 2013

Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu se apără în conflictul cu Victor Ponta, spunând că președintele PSD caută de fapt un motiv să rupă USL.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, devenit miza centrală a unui conflict în interiorul USL, a declarat vineri că nu pleacă din PNL şi speră că Victor Ponta se va gândi mai bine în week-end. „Eu cred că domnul Ponta, peste week-end, se va gândi mai bine. Dacă domnul Ponta rămâne consecvent înseamnă că a făcut un caz din cazul Sorin Roşca Stănescu. Înseamnă că altceva îl determină să încerce ruperea USL”, a spus Roşca Stănescu, citat de Agerpres.

SRS beneficiază de sprijinul organizației de Dâmbovița a PNL, a anunțat la târgoviște deputatul liberal Vasile Horga. „Bineînţeles că-l susţinem şi susţinem orice deputat sau senator care are o declaraţie politică în concordanţă cu obiectivele pe care le avem. Domnul Roşca nu a ieşit din aceste chestiuni. Este o părere normală, exprimată în mod corect, astfel încât nu are nici un motiv nici să îşi dea demisia, nici să fie demisionat. Cine este criticat într-un anumit mod se simte lezat. Asta este firea omului”, a afirmat Vasile Horga.

În schimb, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, susţine că, dacă Sorin Roşca Stănescu nu-şi va schimba poziția şi nu va da explicaţiile care să-i mulţumească pe partenerii din USL, există toate mijloacele pentru ca acesta să fie sancţionat, inclusiv prin excluderea din partid.

„Dacă între timp domnul Roşca Stănescu nu-şi revine şi nu dă explicaţiile care eventual să mulţumească pe partenerii noştri, noi avem toate mijloacele să-l sancţionăm, până la excluderea din partid, pentru că excluderea este sancţiunea disciplinară cea mai gravă, noi putem lua şi alte măsuri, dacă dânsul nu-şi repară această greşeală”, a declarat Mircea Ionescu Quintus, vineri, la RFI.

El consideră că Sorin Roşca Stănescu „a devenit prea repede parlamentar” şi a rămas cu mentalitatea de „ziarist patron”.

Premierul Victor Ponta a declarat joi seară că este cea mai mare criză din USL situaţia generată de atacurile politice ale liberalului Roşca Stănescu la adresa unor membri ai PSD. Liderul social-democraţilor a mai spus că dacă Sorin Roşca Stănescu e în continuare senator PNL, atunci acordul USL nu se respectă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ