Ion Iliescu despre ruperea USL: Nu compromiţi un act politic major pentru un om care tulbură apele

| 20 mai, 2013

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că Uniunea Social Liberală, care stă la "temelia guvernării ţării", nu poate fi compromisă pentru un singur om "care tulbură apele" - senatorul Sorin Roşca Stănescu.

În opinia fostului şef de stat, "e treaba PNL să judece".

Acesta a mai precizat că: "PSD e deranjat de nişte ieşiri şi declaraţii inoportune. Dar el (n/r. - Roşca Stănescu) e un om cunoscut, aşa că eu am avut cu el de-a face cu ani în urmă, l-am dat şi în judecată atunci, dar mă rog. Dar acum e membru de partid, membru PNL-ului, membru în Parlament, aşa ca dumnealui ar trebui să judece", a declarat Ion Iliescu la Palatul Parlamentului, înaintea reuniunii Biroului Permanent Naţional al PSD.

Fostul preşedinte consideră că există probleme mai importante la ordinea zilei. "Spre exemplu, astăzi e 20 de mai - sunt 23 de ani de la primele alegeri de după Revoluţia din decembrie. E un moment mai important asupra căruia trebuie să ne aplecăm decât să discutăm despre oameni care tulbură apele", a arătat Ion Iliescu.

Întrebat ce părere are despre o eventuală rupere a USL, liderul de onoare al PSD a subliniat că ar fi o mare eroare.

"Ar fi o mare eroare dacă ţine de acest om. Şi cred să în primul rând PNL trebuie să dea dovadă de responsabilitate. (...) Nu compromitem un act politic major, important pentru ţară, pentru un om care tulbură apele", a spus fostul preşedinte.

El consideră totodată că şi senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu trebuie să dea dovadă de responsabilitate. "Are şi un anumit mandat de parlamentar, să nu comită asemenea acte care să pună în pericol o acţiune politică majoră, o alianţă care stă la temelia guvernării ţării", a spus preşedintele de onoare al PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ