Roșca Stănescu: Obligatoriu trebuie să existe o soluție de împăcare

| 17 mai, 2013

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu s-a arătat, astăzi, convins că USL va găsi o soluție pentru rezolvarea conflictului dintre liberali și social-democrați, izbucnit în urma declarațiilor sale la adresa PSD și a lui Victor Ponta, conflict care ar putea duce la ruperea Uniunii.

”În mod obligatoriu trebuie să existe o soluție de împăcare, pentru că altfel ne batem joc de tot ceea ce am realizat. Dacă nu, PNL trebuie să ia decizia dacă va sprijini din opoziție PSD sau nu. Cetățeanul român iese cel mai șifonat din acest scandal”, a spus senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu, într-o emisiune TV.

Ieri, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat că neînţelegerile din USL generate de Sorin Roşca Stănescu nu sunt de natură să creeze o "ruptură", aceasta fiind doar o "fisură care se poate astupa rapid".

"Noi nu vrem să se rupă USL. Noi îl vrem pe Crin alături de Ponta cât mai mult şi cât mai bine. Dincolo de ce vrem noi, lucrurile sunt destul de complicate. E foarte greu să lipeşti două pietre care se resping. Să nu uităm totuşi că liberalii fac parte dintr-un partid de dreapta. Sunt unii care îşi menţin această opinie. Ceilalţi sunt de stânga. E greu să le armonizezi, dar noi încercăm să-i determinăm să rămână şi să-şi facă guvernarea până la capăt. Nu cred că Sorin Roşca Stănescu, care are un cuvânt greu de spus şi a spus multor lucruri pe nume, este de natură să creeze o ruptură între cele două formaţiuni politice. E o fisură care se poate astupa rapid", a afirmat Ioan Oltean.

Întrebat cum interpretează declaraţiile premierului Victor Ponta, Oltean a spus: "Sigur că nu poţi rămâne simplu spectator la asemenea intervenţii şi atunci premierul se simte obligat, împins de cei din spate, să aibă o anumită atitudine faţă de cei care manifestă o lipsă de susţinere sau o critică justă pe fond, nejustă din punctul lor de vedere, faţă de guvernarea USL".

Oltean a mai fost întrebat dacă PDL nu este curtat de vreunul dintre actualii componenţi ai USL în eventualitatea de a intra la guvernare. "Nu, nu suntem curtaţi şi nu ne interesează. E exclus ca PDL să coopereze cu PSD într-o viitoare guvernare. Noi, deocamdată, suntem partid de opoziţie şi vrem să rămânem în opoziţie", a spus Oltean.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că nu este mulţumit de soluţia PNL în cazul lui Roşca Stănescu şi a arătat că acesta a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel cea mai mare criză a USL de la formare, Ponta precizând că, "dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună".

Ponta şi-a explicat ulterior declaraţia referitoare la criticile lui Sorin Roşca Stănescu, arătând că "s-a umplut paharul" şi că este vorba de o campanie de denigrare a PSD, şi a precizat că, dacă Stănescu va rămâne în postul de senator PNL, atunci înseamnă că acordul USL nu se mai respectă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că el şi liderul PSD Victor Ponta nu sunt în situaţia de a-şi da ultimatumuri, iar "ceea ce avea PNL de hotărât şi de spus a făcut-o" joi.

Antonescu precizase că PNL dezavuează aprecierile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el arătând că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte şi de USL.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ