Robotul spațial Philae ar putea să-și reia activitatea în luna martie

| 05 ian, 23:36

Modulul robotizat Philae, care "hibernează" în prezent pe cometa 67/P Ciuriumov-Gherasimenko din cauză că bateriile sale s-au descărcat, ar putea să "se trezească" în luna martie, a afirmat luni Jean-Yves Gall, președinte al Centrului Național de Studii Spațiale (CNES), agenția spațială franceză, care participă la această misiune spațială europeană.

'Saga Philae va continua' în 2015, a spus Gall, citat de AFP. 'Sperăm ca, din martie, să fie destulă lumină pe cometă astfel încât robotul să-și poată încărca bateriile și să-și reînceapă activitatea științifică', a adăugat el. 'Sperăm să trăim în direct trecerea cometei la periheliu (cea mai apropiată poziție de Soare — n.r.), în 13 august...Sunt sigur că vom vedea lucruri pe care nici nu ni le imaginam, îndeosebi când cometa va trece aproape de Soare', a anticipat președintele CNES.

Micul robot Philae, cu o greutate de aproximativ 100 de kilograme, a fost transportat, timp de mai bine de zece ani, la bordul sondei spațiale europene Rosetta, aparținând Agenției Spațiale Europene (ESA), și a atins suprafața cometei 67/P Ciuriumov-Gherasimenko la 12 noiembrie 2014.

După mai multe manevre, robotul a rămas fixat într-un loc slab luminat în prezent, lucru care împiedică reîncărcarea bateriilor și continuarea activității științifice a modulului de stângere e date legate de cometa pe care se află.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ