ROMÂN, condamnat la MOARTE! Soluţie disperată pentru a scăpa de pedeapsa capitală

| 06 mar, 16:02

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat vineri, referindu-se la cazul românului condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, că dacă aceasta nu va avea câştig de cauză cu noua cale de atac, atunci va fi nevoie de un 'demers politic' pentru a găsi o soluţie care să îl salveze, potrivit Agerpres.

'Ministerul (Justiţiei- n.r.) se implică asistând, în primul rând, Ministerul de Externe în încercarea de a găsi o soluţie care să ducă la graţierea cetăţeanului român. Deocamdată, sunt într-o cale de atac, sperăm să aibă câştig de cauză. Dacă nu, cu siguranţă va fi nevoie de un demers politic pentru a găsi o soluţie care să îl salveze', a declarat Cazanciuc, după şedinţa de bilanţ a DIICOT.

Un român de 23 de ani, din comuna prahoveană Telega, Ionuţ Gologan, a fost condamnat, în primă instanţă, la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri.

INTERPOL a lansat operaţiunea SUNFIRE: patru români sunt pe lista celor mai căutaţi CRIMINALI

Ulterior, apelul acestuia declarat împotriva deciziei dată la finalul anului 2013 de prima instanţă a fost respins, reprezentantul său declarând recurs, în regim de urgenţă, la o instanţă superioară.

Primarul comunei Telega, Ilie Gheorghe, declara, în octombrie 2013, că tânărul condamnat la moarte în Malaezia provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată şi de bunica lui, care a fost funcţionar public în primărie. Tânărul descris drept 'un copil cuminte, bun la învăţătură' nu mai are fraţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ