ROMÂNIA a primit peste 25.000 de azilanţi în ultimii 25 de ani

| 18 iun, 22:49

Începând din 1991, România a primit peste 25.000 de solicitanţi de azil, iar dintre aceştia în jur de 6.000 au dobândit o formă de protecţie, a afirmat joi comisar şef de poliţie Mircea Babău, şeful Direcţiei Azil şi Integrare din Inspectoratul General pentru Imigrări, transmite Agerpres.

 

"Şi România derulează activităţi de relocare, fiind printre cele doar zece ţări membre ale UE care derulează activităţi de resettlement. Vă aduc aminte că refugiaţii sunt oameni ca şi noi (...) şi, din păcate, vor exista refugiaţi atâta timp cât în lume vor exista conflicte din diferite motive", a spus Mircea Babău.

Fundaţia Scheherazade a lansat joi, într-un eveniment la Muzeul Ţăranului Român, proiectul "Punţi către speranţă", în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Imigrări şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea accesului la servicii sociale de bază şi de calitate pentru 150 de emigranţi vulnerabili.

Accesul acestui grup la serviciile sociale este îngreunat de deficienţele privind monitorizarea cazurilor, centralizarea datelor, utilizarea de instrumente adecvate, rigiditatea legislativă şi barierele de comunicare.

La eveniment au mai luat cuvântul directorul Fundaţiei Scheherazade, Wajiha Haris, şi secretarul de stat pentru afaceri strategice în MAE Daniel Ioniţă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ