România a produs lacrimi la Budapesta

| 13 dec, 2013

Rivalitatea dintre Bucureşti şi Budapesta a depăşit de mult graniţele fair-play-ului. În sport cel puţin lucurile au alunecat în ultimii ani pe o pantă greşită, invariabil confruntările dintre echipele celor două ţări vecine se termină cu scandaluri între suporteri, oficiali sau chiar jucători. Ultima ispravă a avut loc joi seară la Novi Sad, în cadrul Campionatul Mondial de Handbal organizat de Serbia.

Două mii de maghiari şi-au susţinut favoritele în meciul cu Naţionala României, însă în momentul intonării imnului nostru şi-au dat în petic întorcându-se cu spatele la sală, arătând scene obscene spre galeria noastră şi scandând “Ţiganii! Ţiganii!”. Din fericire lucrurile nu au degerat, mai cu seama că la meci au fost prezenţi şi 500 de români. Acum două luni la Bucureşti, la un partidă de fotbal între cele două reprezentative, ciocnirile dintre fani s-au soldat cu o bătaie generală în centrul vechi, arestări şi distrugeri.

În ceea ce priveşte jocul, fetele antrenate de Gheorghe Tadici au produs prima supriză a turneului învingând Ungaria, una din favoritele competiţiei cu 21-17, asta după ce la pauză erau conduse cu 8-10. Prin această victorie România obţine biletele pentru optimi înaintea ultimului meci cu Cehia şi are şanse bune să plece în faza a doua a Mondialului din postura de cap de serie, de pe prima poziţie. Tricolorele au trei victorii şi o singură înfrângere în faţă Germaniei, într-un meci în care am ratat nu mai puţin de şase lovituri de la 7 metri. La fel ca în eşecul cu Germania, româncele au avut un start dezastruos de meci, până în minutul 12 scorul era 1-4. După primul time-out s-au trezit şi am egalat 5-5, însă unguroaicele au revenit la un avantaj de trei goluri pe care l-au păstrat şi în începutul părţii secunde. Finalul însă ne-a aparţinut în totalitate, portăriţa Paula Ungureanu blocând toate acţiunile vedetei Anitei Gorbicz, iar pe contraatact am lovit decisiv prin Neagu, Buceschi şi debutanta Chiper.

România a plecat la acest Mondial cu un lot aproape nou în care se regăsesc doar Neagu şi Elisei, prin urmare cu un bagaj de experienţă în minus, însă se pare că am câştigat la capitolul mentalitate. Am întors rezultatul împotriva Ungariei când eram într-o situaţie nu tocmai confortabilă şi la o zi distanţă de înfrângerea cu nemţoaicele. Tehnicianul român a mizat de această dată pe jucătoare tinere, însă cu foame de rezultate. Un alt atu este că nu am mai plecat la drum din postura de favorite, lucru care în trecut atârna ca un balast în mintea jucătoarelor noastre. La ultimul turneu final am ocupat un ruşinos loc 13, deși ne propusesem accederea in seminfinale. Al treilea factor avantajos - jucăm în Serbia, aproape de graniţă, s-a văzut din prezenţa însemnată a suporterilor veniţi din ţară, dar şi din Banatul sârbesc, iar fetele se simt ca acasă. După episodul fluierăturilor şi înjurăturilor, care a reuşit să le motiveze suplimentar pe românce, în sala "Vojvodina" s-a auzit "Bun îi vinul ghiurghiuliu" şi "Dragostea din tei".

Astăzi, în ultima zi a fazei grupelor, se vor juca meciuri în toate cele patru grupe, tricolorele urmând a se duela cu Cehia. Rezultatele de vineri vor stabili clasamentul final, decisiv pentru “încrucişările” din optimile de finală. Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califică în faza eliminatorie, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad respectiv Novi Sad. Partidele din sferturi vor avea loc pe 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, pe 20 şi 22 decembrie, în capitala Serbiei.
Tag-uri: handbal, romania, Ungaria
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 ian, 17:54
OffedRabe
generic version of lasix
buy lasix without a prescription 21 too many neurons firing together, 00 10 55

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ