România dă bine cu spada

| 21 iun, 2013

Gimnastica, canotajul și scrima pot fi considerate, prin prisma victoriilor, sporturi naționale și cei mai buni ambasadori pentru România.

Sportivul Tiberiu Dolniceanu l-a învins în semifinale, cu scorul de 15-8, pe rusul Nikolai Kovalev și s-a calificat în finala probei de sabie din cadrul Campionatelor Europene de scrimă de la Zagreb (Croaţia), asigurându-și astfel medalia de argint. Ceea ce era deja un rezultat onorabil s-a transformat într-o superbă victorie, după ce Dolniceanu a cucerit medalia de aur, învingându-l pe rusul Alexei Iakimenko, cu scorul de 15-11. În cadrul aceluiași Campionat, sportiva Ana Maria Brânză a cucerit medalia de aur la proba de spadă, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 15-11, pe italianca Francesca Quondamcarlo.

Rezultatul excelent al scrimeurilor români se adaugă unor rezultate similar de bune obținute la Campionatele Europene de Gimnastică de la Moscova și la Campionatul European de Canotaj la Sevilla. Gimnastica, canotajul și scrima pot fi considerate, prin prisma victoriilor, sporturi naționale și cei mai buni ambasadori pentru România.

Premierul Victor Ponta a punctat recentele victorii ale sportivilor români și a transmis un mesaj de felicitare Anei Maria Brânză și lui Tiberiu Dolniceanu pentru medaliile obținute la Campionatele Europene: "Romania a reusit o dubla performanta la Campionatele Europene de scrima de la Zagreb, prin Ana Maria Branza si Tiberiu Dolniceanu. Medaliile de aur pe care le-au obtinut demonstreaza ca devotamentul, determinarea si talentul pot aduce rezultate marete atunci cand coexista. Ca pasionat al sportului, apreciez in mod deosebit sacrificiul si performantele tuturor celor care se remarca in competitiile internationale. Ca prim-ministru, promit ca voi incerca intotdeauna sa gasesc cai pentru a-i recompensa pe acei romani talentati care aduc prestigiu tarii noastre in lume. Felicitari Ana Maria si Tiberiu pentru medaliile de aur! Romanii va asteapta cu bratele deschise acasa."

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ