România – good for business

| 20 noi, 2013

Dacă dorim să intrăm în detalii, aflăm din raportul anual Doing Business realizat de Banca Mondială că România a redus numărul de plăți efectuate de o firmă de la 113 în 2012 la 41 în 2013.

Publicarea raportului anual Doing Business, realizat de Banca Mondială pentru anul 2014, a reprezentat pentru propaganda băsistă un prilej de a ieși la înaintare cu interpretări eronate și frânturi de informații, care trunchiate și scoase din context conturează o realitate paralelă în ceea ce privește mediul de afaceri din România așa cum este prezentat în raport. Astfel, cine nu își rezervă câteva minute să arunce un ochi în diagonală peste raportul original poate cădea în capcana dezinformării și manipulării întinsă de presa băsistă.

Pe scurt, ceea ce reiese din raportul Doing Business poate fi simplificat astfel: România – good for business. În schimb, dacă dorim să intrăm în detalii, aflăm din documentul realizat de Banca Mondială că România a redus numărul de plăți efectuate de o firmă de la 113 în 2012 la 41 în 2013.

O manipulare grosolană se referă la taxele pe care firmele trebuie să le achite în România pentru a-și desfășura activitatea. În raportul pentru 2013 al Băncii Mondiale ne situăm pe locul 136 la capitolul Paying taxes, dar acest loc relevă de fapt o îmbunătățire față de anul 2012 când ocupam locul 154 în același clasament. La nivelul totalului de taxe plătite asistăm la o stagnare a acestora în contextul economiei românești - atât în 2013, cât și în 2012 nivelul acestora s-a situat la 44,4% , după ce în 2011 a fost de 44,9% , iar cu un an înainte si 44,6%.  Doing Business 2014, pagina 176 – „Romania made paying taxes easier and less costly for companies by reducing the payment frequency for the firm tax from quarterly to twice a year and by reducing the vehicle tax rate”.

Altă referire pozitivă la România, evitată bineînțeles de presa băsistă, include economia noastră națională într-un clasament care enumeră 29 de state care au cunoscut îmbunătățiri la nivelul derulării operațiunilor în cadrul mediului de afaceri intern din 2012 până în prezent.

Raportul anual Doing Business pentru anul 2014 conține doar referiri pozitive la adresa României, care nu fac decât să confirme faptul că politicile fiscale ale guvernului Ponta dau rezultate, iar Banca Mondială nu este prima sursă care subliniează acest lucru. Și pentru că spre deosebire de reprezentanții presei băsiste, noi am citit măcar o dată Codul Deontologic al Jurnalistului, vom face o trecere în revistă a mai multor surse: CNBC, Financial Times, Eurostat, Mugur Isărescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2013
cantautor
inca un episod din comedia :Stan si Bran
astazi :Bran
"România se află pe poziţia 134 în clasamentul Paying Taxes 2014, raport realizat de Banca Mondială şi compania de consultanţă şi audit PwC. Anul trecut, România ocupa locul 136."

Potrivit raportului BM, România este devansată în top de Bulgaria (locul 81), Republica Moldova (95), Botswana (47), Afganistan (98), Bangladesh (100) sau Bhutan (104).
practic,se pare ca guvernele din Botswana si Buthan au facut si mai multe eforturi...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ