Care e cea mai "mare" afacere din lume

| 26 sep, 2013

Cea mai mare afacere din lume este criminalitatea cibernetică, iar în domeniile bancar şi cercetare - educaţie creşterea atacurilor cibernetice a fost de 900%, în ultimii doi ani, a declarat, astăzi, consilierul prezidenţial Iulian Fota, într-o conferinţă de presă.

"Sunt două miliarde de calculatoare conectate la internet. În ultimii doi ani, 2011 şi 2012, a crescut cu 250% numărul atacurilor cibernetice. Au fost atacaţi cetăţeni, companii, state. În domenii precum cel bancar sau educaţie - cercetare creşterea este de 900%. Înseamnă că este o miză foarte mare în aceste sectoare", a subliniat Fota.

Potrivit acestuia, printre avantajele atacatorilor cibernetici se află lipsa legislaţiei necesare şi a altor instrumente, precum şi faptul că atacurile sunt greu de atribuit, iar riscurile sunt foarte reduse.

La nivel naţional, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat, în februarie 2013, Strategia de Securitate Cibernetică a României, fiind vizată implementarea unor măsuri de securitate care să conducă la creşterea nivelului de protecţie a infrastructurilor cibernetice, în concordanţă cu noile concepte şi politici din domeniul apărării cibernetice elaborate şi adaptate la nivelul NATO şi al Uniunii Europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ