CAMPIONATUL MONDIAL, ratat încă o dată de NAŢIONALA DE FOTBAL A ROMÂNIEI

| 19 noi, 2013

Grecii s-au calificat la MONDIALE. Returul meciului România - Grecia nu a adus nimic bun pentru naţională. Scorul de 1-1 a spulberat speranţele românilor legate de calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia.

Tricolorii nu au reuşit decât un rezultat de egalitate în returul cu Grecia şi au pierdut cu scorul general de 2-4 barajul de calificare la CM 2014. Adversarii noştri au marcat ambele goluri marţi seara, unul în poarta proprie, prin Torossidis.

Minutul 55 GOL ROMÂNIA! Golul serii a fost marcat de Torossidis, în propria poartă! Holebas a încercat să degajeze, însă a trimis mingea în piciorul lui Torossidis, de unde a ricoşat în poarta grecilor.
Minitul 23 GOL GRECIA! Mitroglu profită de faptul că Măţel nu a făcut la timp pasul la ofsaid, scapă singur cu Tătăruşanu şi îl învinge pe portarul nostru. România - Grecia 0-1!

 

România: Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Hoban - Torje, Stancu, Tănase, Maxim - Marica. Selecţioner: Victor Piturcă

Grecia: Karnezis - Torosidis, Papastathopoulos, Siovas, Holebas - Maniatis, Karagounis, Tziolis - Salpingidis, Mitroglou, Samaras. Antrenor: Fernando Santos.

După trei calificări consecutive la turneele finale ale Campionatului Mondial, în 1990, '94 şi '98, pentru naţionala de fotbal a României a urmat o perioadă de cădere abruptă, cu trei ediţii ratate. Dacă ar fi să se respecte această ciclicitate, tricolorii ar trebui să reînnoade în această seară şirul marilor succese, iar generaţia lui Maxim şi Chiricheş ar primi din partea milioanelor de microbişti paşaportul spre fotbalul mare.
Rezultatul de vineri, de la Pireu, 1-3 cu Grecia, nu este unul catastrofal, dar jocul echipei noastre a stârnit mult scepticism. Cu o prestaţie asemănătoare astăzi nu avem şanse nici măcar la egal, dar selecţionerul promite că mobilizarea va fi alta. "Trebuie să jucăm pe viaţă şi pe moarte, dar trebuie să jucăm fotbal", spunea Victor Piţurcă, deşi un nou scor de 3-1, de data aceasta pentru România, este puţin previzibil.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ