Ce se va întâmpla cu Statuia lui Iisus din Rio la CM de fotbal 2014

| 11 iun, 2014

Cristo Redentor, statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro, va fi iluminată în verde şi galben, principalele culori ale steagului brazilian, în ziua deschiderii Campionatului Mondial de fotbal, la 12 iunie, şi la toate partidele pe care le va juca selecţionata Braziliei, au informat surse oficiale, citate marţi de ziarul La Razon.

 

În total 300 de proiectoare cu leduri vor ilumina acest monument emblematic al oraşului Rio de Janeiro, care a fost ales în 2007 una din cele şapte minuni ale lumii moderne prin intermediul unui vot realizat pe Internet. Proiectoarele vor putea fi utilizate şi în alte ocazii în combinaţiile de culori care vor fi considerate potrivite.

Această iluminaţie specială este rezultatul unui acord dintre Compania Municipală de Energie şi Iluminat (RioLuz) şi Arhidioceza din Rio de Janeiro, în custodia căreia se află cel mai vizitat monument al oraşului de către turişti.

Iluminaţia verde şi galbenă a fost instalată şi în alte puncte ale oraşului Rio de Janeiro, gazdă a Cupei Mondiale, precum Fortul din Copacabana, mai multe zone ale Parcului Flamengo şi Catedrala Metropolitană din centru.

În aceste locuri, luminile în culorile Braziliei vor funcţiona pe întreg parcursul Cupei Mondiale, care se va desfăşura în perioada 12 iunie-13 iulie, şi nu doar atunci când joacă selecţionata naţională de fotbal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iun, 2014
Breaking news de la BOR
Conflict în stil mafiot între două clanuri de serafimi şi heruvimi

Având reputaţia unui loc al liniştii şi al păcii, Raiul a fost, cu puţin timp în urmă, scena unui atac nemaiîntâlnit. Fiind înarmaţi cu săbii Jedi, câţiva membri ai clanului Serafimilor, au descins într-un loc de reuniune al rivalilor din clanul Heruvimilor. Disputa a izbucnit din cauza neînţelegerii generate de banii obţinuţi în urma pelerinajului organizat la moaştele făcătoare de minuni ale sfinţilor Pic şi Poc. Până la momentul intervenţiei trupelor speciale de apostoli, Bătaia Cea Ruptă din Rai a avut unele consecinţe nefaste pentru ambele tabere: veşminte sfâşiate, aureole sparte şi aripi fracturate.

Printre cei reţinuţi se numără şi Cuviosul Arsenie Cămătarul, temut membru al clanului Serafimilor, dat în urmărire generală pentru un lung şir de minuni comise cu sânge rece folosind sfântul Levier. “De fiecare dată s-a bazat pe relaţiile lui la Muntele Athos pentru a ocoli legea divină, dar iată că am reuşit să-l arestăm. Va posti şi va face canoane aspre pentru mult timp de acum încolo. Mai pe scurt, a dat de Đracu’.”, a declarat sfântul Gheorghe.

Părintele Coşmelie, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, susţine că mulţumită capturării membrilor celor două clanuri, Viaţa de Apoi a Raiului va putea reveni, în sfârşit, la normalitate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ