Campionatul Mondial de Fotbal 2014: Mexic câştigă meciul cu Camerun

| 13 iun, 2014

Echipa Mexicului a învins formaţia Camerunului cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, pe ''Arena das Dunas'' din Natal, într-un meci din Grupa A a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia.

Unicul gol al partidei a fost reuşit de Oribe Peralta (61), acesta fiind prima victorie a mexicanului în faţa unei formaţii africane la Cupa Mondială, în patru meciuri.

Mexicanii au început mai ofensiv, pe o ploaie torenţială, şi au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 11, când Giovanni Dos Santos a trimis balonul în plasă, dar golul a fost anulat după o semnalizare greşită a arbitrului asistent Clavijo, deşi reluările de televiziune au demonstrat că poziţie nord-americanului era corectă.

''Leii neîmblânziţi'' au avut şi ei momente bune de joc, cea mai favorabilă situaţie consumându-se în minutul 21, când şutul lui Eto'o a izbit bara. Africanii au creat pericol la poarta lui Ochoa şi în minutul 23, când balonul s-a plimbat prin careul mexican după o lovitură de colţ, dar în cele din urmă apărarea latino-americană a reuşit să respingă, transmite Agerpres.

Mexicanii au continuat să atace mai mult, iar Marquez a irosit o bună şansă, după ce a ratat lovitura de cap în minutul 27, din faţa coechipierului său Moreno, aflat în poziţie mai bună de finalizat.

Mexicanii au avut şi un al doilea gol neacordat, inexplicabil, în minutul 29, când acelaşi Dos Santos a introdus balonul în poartă.

Echipa lui Miguel Herrera a început bine şi partea secundă, dar Oribe Peralta, scăpat singur cu Itandje, a tras în portarul camerunez (48).

Africanii au beneficiat şi ei de o situaţie notabilă, în min. 58, la lovitura liberă executată de Assou-Ekotto, deviat periculos pentru propria poartă de Vazquez.

În minutul 61 s-a făcut dreptate: Mexicul a deschis scorul prin Oribe Peralta, care a urmărit mingea respinsă de portar la şutul lui Dos Santos, 1-0.

Camerunezii nu au reuşit nimic notabil în atac, deoarece au adus puţini oameni în ofensivă, în timp adversarii au făcut un joc bun de posesie. Choupo-Moting a tras din marginea careului, dar Marquez (85) a respins, mingea atingând şi mâna fundaşului mexican. Rodriguez a avut o intervenţie salutară la centrarea lui Moukandjo (86). Acelaşi Moukandjo a trecut pe lângă egalare (90+1), dar lovitura sa de cap a fost reţinută de Ochoa. Ultima ocazie a meciului a fost irosită de Chicharito Hernandez (90+3).

Marquez a devenit primul jucător care a fost căpitanul echipei sale la patru ediţii diferite ale Cupei Mondiale.

Mexicanii vor juca următorul meci cu echipa gazdă, Brazilia, pe 17 iunie, la Fortaleza (22,00), în timp ce Camerunul va înfrunta Croaţia pe 18 iunie, la Manaus (19 iunie în România, 01,00).



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ