INCREDIBIL! Cum arată statuia lui IISUS care are DINȚI UMANI

| 12 aug, 2014

O analiză cu raze X a statuii lui Iisus dintr-o biserică din Mexic a scos la iveală faptul că dinții acesteia sunt umani. Statuia are o vechime de 300 de ani.

Cei opt dinți au fost descoperiți când cercetătorii au făcut o analiză cu raze X, ca parte a lucrării de resturare a statuii Domnul Răbdării, care se crede că datează din secolul al 18-lea.

Dinții, care sunt perfect formați, de la rădăcină, se crede că ar fi fost donați de credincioșicare îl adorau sau ca un mod de a se apropia de figura religioasă a lui Iisus.

Restauratorul Fanny Unikel a declarat pentru Institutul Național Mexican de Antropologie și Istorie, în timp ce restaurarea avea loc, că este obișnuit ca stauile să aibă dinți, dar, în mod normal, erau făcuți din os sau lemn.

CITEȘTE ȘI: Ce au aflat oamenii dintr-un sat după ce au ucis un şarpe monstruos, lung de 8 metri

 

Ea a mai declarat că rădăcinile dinților sunt vizibile. De asemenea, statuia este totdeauna îmbrăcată. Aceasta iese din biserică doar când iese la parada, prin oraș, în timpul Săptămânii Mari.

În comunitățile rurale din Mexic este obișnuit ca statuile să fie scoase în cadrul procesiunilor, organzându-se parade.

În cadrul muncii de restaurare Unikel și echipa ei au descoperit tușe de verde și roșu aprins pe statuie - probabil, din pictura originală -, care au fost, mai târziu, ascunse cu o nuanță moderna de bej care retușează.

 

Iată statuia care a stârnit controverse:

 

 

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 feb, 05:14
Login
На ваш счет *7593 поступили средства со счета *7656
Выплaта 77 317 p
Подробнее по ссылке: https://bit.ly/40126?AAAAAobiectiv.infoBBBBB
27 dec, 19:10
Login
98 839 р вaши
Поступилo 96 738 р
Подробнее по ссылке: https://bit.ly/62145?AAAAAobiectiv.infoBBBBB
31 aug, 05:52
Login
Выплaта пoлучена
Бaланс нaчислен
Подробнее по ссылке: https://bit.ly/12879?AAAAAobiectiv.infoBBBBB
20 aug, 2014
BOR Breaking News
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele Ciocănitoarei Woody şi mantia Cuviosului Superman.”
18 aug, 2014
BOR Breaking News
Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spéŕmã, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ