CM 2014. Olanda a bătut dramatic Mexicul şi s-a calificat în sferturi

| 30 iun, 2014

Echipa Olandei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie), după ce a învins formaţia Mexicului cu scorul de 2-1 (0-0), duminică, pe stadionul 'Castelao' din Fortaleza, în optimile de finală ale competiţiei.

După ce Mexicul a deschis scorul prin Giovani Dos Santos în minutul 48. Într-un final dramatic, Olanda a egalat dîn minutul 88, prin Sneijder, iar Huntelaar a transformat un penalty în min. 90+4. 

Olanda va întâlni în sferturi învingătoarea meciului Costa Rica - Grecia, ce are loc tot duminică. Mexicul rămâne cu cele două sferturi de finală reuşite în 1970 şi 1986, la Mondialele pe care le-a găzduit.

Olanda, care a impresionat în faza grupelor, reuşind cele mai multe goluri, a avut o evoluţie sub aşteptări, în ciuda victoriei smulse in extremis, batavii acuzând probabil căldura şi umiditatea de la Fortaleza. Partida a fost de altfel întreruptă de mai multe ori pentru pauze de hidratare.

Meciul a început într-un ritm nu foarte alert, mexicanii fiind mai activi în primele minute. Prima şansă a aparţinut mexicanilor, după 13 minute, odată cu incursiunea lui Layun. Herrera a irosit o mare ocazie în minutul 17, la o fază la care defensiva batavă a arătat slăbiciuni. Trei minute mai târziu, latino-americanii au cerut penalty, la o intrare a lui Vlaar. Un şut al lui Salcido i-a pus probleme lui Cillessen (24). Olanda nu a fost periculoasă până în minutul 27, când şutul lui van Persie nu a nimerit ţinta. Adversarii au replicat aproape imediat, prin Giovani Dos Santos.

Ultima parte a primei reprize a fost săracă în evenimente notabile, pe fondul unui joc tacticizat, cu excepţia unei noi ocazii a lui Giovani Dos Santos şi a unei acţiuni a lui Robben, la care olandezii ar fi putut să primească penalty.

Mexicul a deschis scorul în minutul 48, prin Giovani Dos Santos, care a profitat de nesiguranţa apărării olandeze. Autorul golului a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti de pe teren, deşi a fost înlocuit după o oră de joc.

Stefan de Vrij a ratat o uriaşă ocazie de egalare, în minutul 56, mingea trimisă de el fiind respinsă de portarul Ochoa în bară. Sneijder a fost aproape de gol în minutul 61, cu un şut deviat. A urmat o presiune tot mai accentuată a Olandei, care a cerut penalty la altă acţiune a lui Robben (67). Acelaşi Robben a fost blocat de Ochoa în minutul 74, goalkeeperul mexican fiind probabil cel mai bun de pe teren.

Când meciul părea să se îndrepte spre o victorie a Mexicului, în principiu meritată, Olanda a egalat în minutul 88, prin Sneijder, care a şutat de la marginea careului după o minge întoarsă de Huntelaar, inspirat introdus de van Gaal în locul unui van Persie şters.

Latino-americanii au acuzat şocul şi cinci minute mai târziu Robben a obţinut un penalty, după un fault al lui Marquez. Huntelaar a transformat lovitura de la 11 metri şi a adus finalistei precedentului Mondial o victorie în care puţini mai credeau.



Olanda - Mexic 2-1 (0-0)

Au marcat: Wesley Sneijder (88), Huntelaar (90+4), respectiv Giovani Dos Santos (48)

Fortaleza, stadion 'Castelao'

Cupa Mondială 2014 - optimi de finală


Au evoluat echipele:

Olanda: 1. Jasper Cillessen - 12. Paul Verhaegh (21. Memphis Depay, 56), 2. Ron Vlaar, 3. Stefan de Vrij, 5. Danny Blind, - 20. Georginio Wijnaldum, 8. Nigel de Jong (4. Bruno Martins Indi, 9) - 10. Wesley Sneijder - 9. Robin van Persie /căpitan/(19. Klaas-Jan Huntelaar, 76), 11. Arjen Robben, 15. Dirk Kuyt. Selecţioner: Louis van Gaal

Rezerve neutilizate: 22. Michel Vorm, 23. Tim Krul - 7. Daryl Janmaat, 8. Jonathan de Guzman, 13. Joel Veltman, 14. Terence Kongolo, 16. Jordy Clasie, 17. Jeremain Lens, 18. Leroy Fer, 21. Memphis Depay

Mexic: Guillermo Ochoa - 2. Francisco Rodriguez, 3. Carlos Salcido, 15. Hector Moreno (5. Diego Reyes, 46), 4. Rafael Marquez (căpitan) - 22. Paul Aguilar, 6. Hector Herrera, 18. Andres Guardado, 7. Miguel Layun - 10. Giovani Dos Santos (20. Javier Aquino, 61), 19. Oribe Peralta (14. Javier Hernandez, 75). Selecţioner: Miguel Herrera.

Rezerve neutilizate: 1. Jesus Corona, 12. Alfredo Talavera - 8. Marco Fabian, 9. Raul Jimenez, 11. Alan Pulido, 16. Miguel Ponce, 17. Isaac Brizuela


Arbitru: Pedro Proenca; arbitri asistenţi: Bertino Miranda, Jose Trigo (toţi din Portugalia); arbitru de rezervă: Carlos Vera (Ecuador)

Cartonaşe galbene: Aguilar (69), Marquez (90+3), Guardado (90+4)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ