Rompetrol: Carburanţii se ieftinesc cu 3,2% din 1 ianuarie 2016

| 31 dec, 15:00

Rompetrol, a doua companie petrolieră de pe piaţa românească în funcţie de numărul de benzinării, va reduce preţul carburanţilor cu 3,2% începând de vineri, ca urmare a reducerii TVA de la 24% la 20%, a precizat, joi, departamentul de comunicare al grupului KMG International.

'Rompetrol Dowstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, va modifica din această noapte (ora 24.00) preţurile la carburanţii comercializaţi prin staţiile Rompetrol, în acord cu scăderea TVA-ului aferent de la 24% la 20%. Astfel, carburanţii produşi la rafinăria Petromidia Năvodari şi distribuiţi prin reţeaua Rompetrol vor înregistra o diminuare reală cu circa 3,2%. De exemplu, Rompetrol Chiajna, una dintre cele 17 staţii Rompetrol din zona Bucureşti - Ilfov, va comercializa de la ora 24.00 un litru de benzină cu 4,87 lei (-15 bani), respectiv motorină - 4,55 lei (-14 bani)", au declarat reprezentanţii Rompetrol. 

Aceştia mai menţionează că "preţurile practicate de companie prin reţeaua sa de distribuţie a carburanţilor pot varia cu +/- 5%, în funcţie de locaţie, mărime, costuri logistice şi de operare, utilităţi, taxe şi impozite locale etc.' 

De la 1 ianuarie 2016, noul Cod Fiscal prevede reducerea cotei generale de TVA de la 24% la 20%. În schimb, supraacciza la carburanţi, în valoare de 7 eurocenţi/litru, rămâne în vigoare încă un an, deşi prima variantă a Codului Fiscal prevedea eliminarea ei la 1 ianuarie 2016. Actul normativ prevede dispariţia acestei taxe la 1 ianuarie 2017. 

Taxele, respectiv accizele şi TVA, reprezintă mai mult de jumătate din preţul de la pompă al carburanţilor în România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ