Kazahstanul va privatiza 65 de companii de stat. Pe listă e şi KazMunayGas, care deţine Rompetrol

| 06 ian, 17:41

Kazahstanul va privatiza 65 de companii de stat în următorii patru ani, a anunţat miercuri Ministerul Economiei de la Astana, transmite BBC.

Vor fi vândute participaţii la compania naţională de petrol şi gaze, KazMunayGas, la producătorul de locomotive Temir Zholy, operatorul aerian Air Astana şi compania de telecomunicaţii Kazakhtelecom. De asemenea, va fi privatizată şi Tau-Ken Samruk, o subsidiară a fondului suveran Samruk Kazyna, care deţine o participaţie de 30% în producătorul de zinc Kazzinc. 

KazMunayGas, un conglomerat cu 80.000 de angajaţi care este responsabil pentru 27% din producţia de petrol a Kazahstanului, este în căutare de noi surse de finanţare în condiţiile în care scăderea preţului petrolului i-a îngreunat rambursarea datoriilor. 

KazMunayGas este proprietarul KMG International, companie care desfăşoară operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale în 15 ţări. 

În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone/an, Vega Ploieşti - cea mai veche unitate de profil în funcţiune (1905), dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL, 7 depozite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ