Chinezii au cumpărat ROMPETROL

| 15 dec, 12:43

Compania chineză CEFC China Energy Company Ltd a ajuns la un acord pentru preluarea a 51% din KMG International, care grupează rafinăria Petromidia, lanţul de benzinării Rompetrol, Dyneff Franţa şi celelalte firme din fostul grup Rompetrol, potrivit Reuters.

Acordul face parte dintr-un pachet de tranzacţii ce însumează 4 mld.dolari, semnat luni la Beijing şi care include înţelegeri între statul chinez şi cel kazah în domenii ca petrol şi gaze, telecomunicaţii şi energie nucleară.

Potrivit Reuters, CEFC va prelua controlul KMG International, subsidiară a companiei petroliere kazahe de stat KazMunaiGaz, potrivit a două surse din cadrul CEFC. Una dintre sursele citate evaluează KMGI, fostul grup Rompetrol, între 500 mil. Dolari şi 1 mld. Dolari.

KazMunaiGaz a cumpărat în 2007 grupul Rompetrol de la omul de afaceri Dinu Patriciu în cadrul unei tranzacţii estimate la 2,7 mld. Dolari.

Revizia generală la Petromidia a fost finalizată. Rafinăria şi-a reluat activitatea de producţie

CEFC a fost înfiinţată în 2002. Compania a raportat în 2014 venituri anuale de 220 mld. Yuani (circa 30 mld. euro) la peste 20.000 de angajaţi. CEFC a angajat mai mulţi foşti directori de rang înalt din companiile petroliere chineze de stat PetroChina şi Sinopec, scrie Reuters.

CEFC este o companie privată, care a propulsat deja pe lista miliardarilor chinezi pe Su Weizhong, cu o avere estimată la 1,16 mld. dolari, respectiv pe Li Yong, cotat cu o avere de 1,08 mld. dolari, potrivit unui clasament realizat de revista americană Forbes în luna octombrie.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ