Rompetrol, contribuabil vital pentru România

| 19 apr, 2013

Contribuţiile Rompetrol la bugetul României în perioada 2007-2012 se ridică la peste 6,6 miliarde de dolari. La acestea se adaugă atât impozitele şi taxele către bugetele locale, cât şi sumele aferente celor 7.000 de angajaţi.

Rompetrol Rafinare (operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti) a virat peste 4,6 miliarde de lei (peste 1,3 miliarde de dolari) către bugetul de stat, sumă care plasează compania între cei mai mari plătitori de taxe şi impozite din ţara noastră, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, citate de Economica.net.

Bugetul este sursa din care statul român asigură salariile bugetarilor- fie că vorbim despre profesori, medici sau funcţionari-, alocaţiile copiilor, medicamentele şi serviciile sanitare, dar şi alte costuri ale instituţiilor de stat, cum ar fi investiţiile sau cheltuielile curente.
Dacă am transforma contribuţiile Rompetrol în salarii pentru profesori, acestea ar acoperi retribuţiile pe 4 ani ale tuturor dascălilor din România sau ale medicilor care profesează la noi în ţară pe 25 de ani.
Sumele virate în 2012 la bugetul de stat ar putea acoperi plata tuturor alocaţiilor copiilor din România pe 18 luni.
Grupul Rompetrol este prezent în 12 ţări, şi reprezintă una din cele mai puternice companii din România şi un important jucător de profil din regiunea Mării Negre şi Mării Mediterane.
Parte a KazMunayGas- compania naţională de ţiţei şi gaze din Kazakhstan, aceasta deţine cea mai mare rafinărie din România- Petromidia Năvodari, peste 1.000 de puncte de distribuţie carburanţi în şase ţări (România, Republica Moldova, Bulgaria, Franţa, Spania şi Georgia), dar şi activităţi de upstream în Eurasia şi Orientul Mijlociu.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ