Rompetrol Well Services vrea să deschidă o sucursală în Irak

| 10 mai, 2013

Rompetrol Well Services (PTR), divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, intenţionează să deschidă o sucursală în Irak, regiunea Kurdistan.

Propunerea va fi discută de acţionarii companiei într-o adunare generală programată pentru 13/14 iunie, potrivit unui raport remis Bursei, informează Economica.net.

Consiliul de Administraţie al companiei a decis joi revocarea din funcţia de preşedinte CA a lui Adrian-Ion Stănescu şi numirea în această funcţie a administratorului Talgat Issayev, se mai arată în raport.

Stănescu este directorul general al companiei şi a rămas membru CA.

Afacerile companiei au crescut cu 38% în primul trimestru, la 25,6 milioane lei, iar profitul net s-a dublat, la 6,6 milioane lei.

Grupul Rompetrol, deţinut de KazMunaiGaz din Kazahstan, deţine cu 71,7% din acţiunile Rompetrol Well Services. În acţionariat se regăseşte şi fondul de investiţii KJK Fund SICAV-SIF, înregistrat în Luxemburg şi administrat de o compania KJK Capital Management din Finlanda, cu 5,77% din acţiuni.

Acţiunile companiei, listate la BVB, se tranzacţionau vineri la preţul de 0,4 lei/ unitate, în creştere cu 12%. La această cotaţie, capitalizarea Rompetrol Well Services este de 111,2 milioane de lei (25,8 milioane euro).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ