Ponta: Memorandumul încheiat cu Rompetrol prevede vânzarea unor acţiuni cu 200 de milioane de dolari

| 08 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Memorandumul de înţelegere încheiat între statul român şi grupul Rompetrol, care ar urma să fie discutat de Guvern, prevede vânzarea unor acţiuni ale statului cu 200 de milioane de dolari.  El a precizat că preţul nu a fost o prioritate, ci continuarea investiţiilor în ţara noastră.

Victor Ponta a precizat în şedinţa Guvernului de la Palatul Parlamentului că: "Este un proiect de lege pentru că îl trimitem la Parlament, decizia finală ca în toate marile privatizări sau marile cazuri de acest gen trebuie să aparţină Parlamentului. Practic vindem o parte din acţiunile statului cu 200 de milioane de dolari. Este peste preţul de cotaţie la bursă, iar mai mult, KazMunaiGaz, cu o participare a statului român, va avea un fond de investiţii de 1 miliard de dolari în perioada următoare. Ceea ce m-a interesat pe mine - preţul este bun pentru că este peste preţul acţiunilor la bursă - dar mai puţin m-a interesat preţul, mai mult m-a interesat să rămână România pentru Kazahstan o ţară importantă, un partener economic strategic pentru KazMunaiGaz, să se continue investiţiile în rafinăria de la Petromidia şi să se pună în aplicare acel fond de un miliard de dolari de investiţii".

El a subliniat că preţul nu a fost o prioritate pentru el.

"În ordinea priorităţilor pentru mine nu a fost preţul, acum s-a încheiat afacerea, ci primul lucru a fost continuarea investiţiilor în România, care pe linie orizontală înseamnă taxe, câte taxe încasează bugetul din activitatea Rompetrol este chiar mai mult decât preţul, înseamnă locuri de muncă şi înseamnă păstrarea României ca ţară principală pentru un mare concern cum este KazMunaiGaz", a completat premierul.

Memorandumul de înţelegere încheiat între statul român şi grupul Rompetrol se numără printre actele normative ce ar putea fi incluse pe agenda Guvernului de miercuri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ