Ponta: Aş reduce imediat CAS-ul, dar aş fi criticat pentru asta

| 07 mai, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, azi, că ar putea să scadă imediat CAS-ul, însă ar fi criticat pentru asta, menţionând că măsura este, în continuare, un obiectiv de guvernare.

"Eu vreau să vă spun următorul lucru: dacă vreţi, eu îl scad mâine, după care tot dumneavostră o să mă criticaţi că închid şcolile şi spitalele. E simplu: bugetul nu funcţionează nici după regulile politicienilor, nici după regulile presei. Funcţionează după regula  ", a menţionat Ponta.

Premierul a explicat că o astfel de decizie este una politică şi aparţine Guvernului.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, recent, că în acest an nu va fi redusă nici valoarea TVA şi nu vor scădea nici contribuţiile la asigurări sociale, întrucât Guvernul nu îşi permite să ia măsuri care "să dezechilibreze situaţia actuală, care este "foarte bună din toate punctele de vedere".

Programul de guvernare al Guvernului Ponta prevedea, printre obiectivele stabilite până în 2016, reducerea TVA la 19%, cota progresivă 8-12-16%, reducerea CAS cu 5 puncte şi TVA de 9% la alimente.

Prevederi ale Constituţiei modificate

Referitor la viitoarea Constituţie, Ponta a declarat că trebuie prevăzut un termen maxim, de cinci zile, în care Parlamentul să ia în discuţie Ordonanţele de Urgenţă.

Cu toate acestea, prim-ministrul a menţionat că evită pe cât posibil Ordonanţele de Urgenţă. "Am cel mai mic număr de Oordonanţe de Urgenţă din 2000 încoace. Anul acesta, din 24, în vreo 15 e vorba de acţiuni de infrigement, apoi Parlamentul le aprobă. Nu cred e nimic rău, cred că în viitoarea Constituţie trebuie să avem Ordonanţe de Urgenţă, pentru că sunt lucruri urgente", a mai spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ