Dragnea a prezentat trei posibile modele de funcţionare a viitoarelor regiuni

| 23 mai, 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat, joi, la Iaşi, că sunt trei posibile modele în ceea ce priveşte regiunile şi descentralizarea.

În cadrul primei dezbateri de acest gen organizată în teritoriu privind regionalizarea, Liviu Dragnea a declarat că unul dintre aceste modele este cel monopolar, 'cel impus de jos', în care într-o regiune există un singur centru urban foarte dezvoltat. Inconvenientul acestei variante este legat de faptul că dezvoltarea generată de acest model monopolar nu va ajunge spre zonele de periferice ale regiunii, a precizat vicepremierul.

'Uitaţi-vă, raza de dezvoltare care poate emana de la centrul respectiv este totuşi limitată', a spus, în context, Liviu Dragnea.

Cel de-al doilea model prezentat de ministrul Dragnea, cel bipolar, unde sunt poli de dezvoltare în regiune, ar putea duce la o dezvoltare mai mare decât modelul monopolar, dar, ca şi în primul caz, ar putea rămâne zone periferice care riscă să nu se dezvolte suficient de mult.

Cel de-al treilea model - pentru care vicepremierul şi-a arătat susţinerea - este sistemul multipolar, cu centre de dezvoltare în fiecare judeţ, în cadrul căruia, afirma Liviu Dragnea, 'fiecare să devină centru de dezvoltare prin programele şi mecanismele financiare care vor fi puse în practică începând cu ianuarie anul viitor'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ