Rovana Plumb: Toate majorările salariale au fost bine fundamentate și sunt prevăzute în proiectul de buget pe 2016

| 18 noi, 15:46

Toate majorările salariale au fost bine fundamentate și sunt prevăzute în proiectul de buget pe anul viitor, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, fostul ministru al Muncii, Rovana Plumb.

'Toate majorările salariale au fost bine fundamentate și lucrate împreună cu ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Vreau să îi asigur pe toți că atât majorarea pensiilor cu 5% cât și toate aceste majorări salariale sunt prevăzute în bugetul pentru anul 2016. Vă spun acest lucru cu certitudine', a spus Plumb.

Bugetul de stat pentru anul viitor este construit pe un deficit de 2,8% din produsul intern brut pe cash, ceea ce corespunde unui deficit de 2,95% din PIB pe ESA în condițiile unor venituri estimate la 227,3 miliarde de lei, respectiv 30,5% din PIB și ale unor cheltuieli de 248,2 miliarde de lei reprezentând 33,3% din PIB, potrivit datelor Ministerului Finanțelor, scrie Agerpres.

Citeşte şi:  Bilanţul Rovanei Plumb: avem un număr de 320.000 noi locuri de muncă, 5,7 milioane salariați activi, 5,3 milioane pensionari

La estimarea cheltuielilor s-au avut în vedere măsurile care au fost adoptate atât de către Parlament cât și de către Guvern în anul 2015 care au ca efect în anul 2016 majorarea cheltuielilor bugetare cu circa 12,6 miliarde de lei, precizează Ministerul Finanțelor.

Dublarea alocației de stat pentru copii va avea un impact de 1,8 miliarde lei, majorarea indemnizațiilor veteranilor de război și ale persoanelor persecutate din motive etnice și politice — 0,6 miliarde lei, majorarea cu 25% a salariilor pentru personalul din unitățile sanitare — 1,8 miliarde lei, majorarea cu 15% a salariilor pentru personalul din sistemul de învățământ — 1,7 miliarde lei, majorarea cu 12% a salariilor pentru personalul din instituțiile publice de subordonare locală — 1,3 miliarde lei, majorarea cu 25% a salariilor pentru personalul din sistemul de asistență socială — 556 milioane lei inclusiv a indemnizațiilor persoanelor cu handicap (240,6 milioane lei), majorarea cu 10% a salariilor pentru restul personalului bugetar — 3,026 miliarde de lei. De asemenea, la estimarea cheltuielilor bugetare s-a avut în vedere majorarea pensiilor cu 5%.

Pe de altă parte, Consiliul fiscal estimează un deficit bugetar în jurul nivelului de 3% din PIB pentru anul viitor, fără a lua în considerare creșterea salariilor pentru întregul aparat bugetar cu 10% de la 1 decembrie, se arată în raportul anual pe anul 2014 al Consiliului fiscal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ