UPDATE Mihai Gâdea şi Mugur Ciuvică, audiaţi la DNA în dosarul de şantaj al directorului Antenelor

| 25 iul, 2013

Mugur Ciuvică şi Mihai Gâdea ajung joi în faţa anchetatorilor DNA. Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice şi directorul Antena 3 sunt audiaţi în dosarul şefului Antena Group, Sorin Alexandrescu.

UPDATE Mugur Ciuvică astăzi la DNA. El a declarat la intrarea în sediul DNA că publică anchete când vrea el, indiferent de programul celor de la DNA: "Nu o să dau socoteală nimănui când public şi de ce public", a afirmat Ciuvică răspunzând întrebării puse de un ziarist cu privire la publicarea unei anchete în aceeaşi zi în care a fost ridicat Sorin Alexandrescu.

Camelia Voiculescu şi Sorin Alexandrescu sunt urmăriţi penal în dosarul în care directorul Antena TV Group este cercetat pentru că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.  Ancheta a fost extinsă şi asupra persoanelor juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A şi S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L, în sarcina cărora s-a reținut infracţiunea de şantaj.

"Am fost chemat ca martor, vin şi vă povestesc", a spus Mihai Gâdea, la sosirea la sediul DNA.

Potrivit actelor întocmite de procurori, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale (parte vătămată) să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică, se arată în comunicatul DNA.

Pe de altă parte, inculpatul a dispus trimiterea, către partea vătămată și către alte persoane, a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. şi semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul șantajului.

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu privire la compania al cărei administrator era partea vătămată, aspect de natură să accentueze convingerea că ar putea fi date publicităţii materialele compromiţătoare care să vizeze și partea vătămată.

Începând cu data de 9 mai 2013, pe două posturi de televiziune din cadrul ANTENA TV GROUP a fost difuzat un spot publicitar în cuprinsul căruia se făcea referire la ancheta jurnalistică care ar fi vizat împrejurări presupus compromiţătoare pentru partea vătămată.

Cu ocazia mai multor întâlniri, inculpatul Alexandrescu George Sorin i-a reamintit părţii vătămate că singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa şi, implicit, activitatea pe care o desfăşoară în cadrul companiei este semnarea contractului cu ANTENA TV GROUP, în condiţiile impuse.

Din probatoriul administrat până în prezent, a reieşit că inculpatul Alexandrescu George Sorin a purtat, în mod constant, discuţii pe marginea întâlnirilor avute cu partea vătămată, atât înainte cât şi după finalizarea acestora, cu învinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reieșind că acesta din urmă avea cunoştinţă de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens.

Chiar în momentul în care se afla la DNA, din partea Cameliei Voiculescu, preşedintele Intact Media Group, a fost remis presei un comunicat în care aceasta acuză "lupta politică a regimului Băsescu".

De asemenea, Camelia Voiculescu arată, în comunicatul citat, că "nu există niciun cap real de acuzare" împotriva sa sau a membrilor familiei sale, potrivit Mediafax.

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV. Alexandrescu are interdicţie de a părăsi ţara.

Sorin Alexandrescu i-ar fi spus lui Bendei că dacă nu încheie actul va fi făcută o anchetă jurnalistică în care se va arăta că în 2009 a semnat un contract de 3,5 milioane de euro cu firma preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru ca în schimb să obţină drepturile de transmise a unor meciuri din cadrul Ligii I.

Procurorii au arătat că Sorin Alexandrescu urmărea să-l determine pe Ioan Bendei să semneze un contract de 7,2 milioane de euro anual, pe o perioadă de cinci ani, însă, în final, directorul general al Antena TV Group a fost de acord şi cu un contract de patru milioane de euro pe an pe o perioadă de cinci ani, promiţând în schimb să nu mai publice informaţiile legate de contractul dintre RCS&DS şi firma lui Dumitru Dragomir, SC Bodu SRL.

Alexandrescu şi Bendei s-au întâlnit în 19 aprilie, 22 aprilie, 26 aprilie, 14 şi 16 mai, la fiecare întâlnire, directorul general al Antena TV Group spunându-i administratorului RCS&RDS că, pentru a nu iniţia o campanie mediatică negativă la adresa acestuia, campanie care i-ar afecta viaţa personală şi cariera profesională, ar trebui să accepte semnarea contractului, în numele societăţii pe care o reprezintă.

Din stenogramele interceptărilor telefonice, aflate la dosar, rezultă că Alexandrescu a vorbit despre acest subiect cu Camelia Voiculescu şi Dan Voiculescu.

Sorin Alexandrescu a discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisă lui Bendei, emisă de Intact Publishing, potrivit procesul verbal de redare a înregistrării convorbirii telefonice care a avut loc între cei doi în 26 aprilie. Camelia Voiculescu i-a atras atenţia lui Alexandrescu să aibă grijă: "Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum tre' să ai super grijă, te rog!? Ştii că ... Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia."

Prin intermediul posturilor de televiziune şi al publicaţiilor aparţinând trustului de presă Intact Media Group au fost difuzate şi publicate ştiri şi articole cu impact negativ asupra companiei RCS&RDS. În paralel, postul de televiziune "Antena 1" a difuzat, începând din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul paralel, postul de televiziune Antena 1 a difuzat, începând din 9 mai (ora 14.35), un material promo cu titlul "Exploziv. Mită în fotbal 3,5 milioane euro via Oradea - Bucureşti. Ancheta jurnalistică în curând", potrivit procurorilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iul, 2013
pensionar
Nu seamna cu statutul lui ceusescu????dar atunci am avut loc de munca si europa liberea vocea americi tinea cu poporul nu cu dictatorul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ