TRAIAN BĂSESCU, acuzat de spălare de bani. MUGUR CIUVICĂ solicită redeschiderea dosarului

| 28 iul, 2014

Traian Băsescu, spălare de bani. Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, a transmis luni, 28 iulie 2014, președintelui Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) o solicitare privind redeschiderea dosarului de spălare de bani al lui Traian Băsescu, se arată într-un comunicat al GIP.

Spălare de bani. În octombrie 2002, Traian Băsescu a cumpărat o vilă în Otopeni cu 280 de mii de dolari şi spunea atunci că banii i-a obţinut în urma vânzării unui teren către Costel Căşuneanu. În realitate, însă, banii pe care preşedintele i-a primit în urma vânzării terenului au fost transferaţi în contul Ioanei Băsescu, susţine Mugur Ciuvică.

Preşedintele nu deţinea la acea vreme legal nici în conturi, nici în numerar suma necesară achiziţionării vilei din Otopeni. Prin urmare, Traian Băsescu a fost acuzat că a spălat 280 de mii de dolari, a căror provenienţă nu o poate justifica. 

Pe de altă parte, preţul plătit de Costel Căşuneanu pentru terenul lui Băsescu a fost de 5,5 ori mai mare decât preţul cu care preşedintele a cumpărat terenul. Traian Băsescu a primit de la Căşuneanu peste 360 de mii de dolari.

În 15 octombrie 2002, Traian Băsescu s-a dus cu sacoşa de bani la bancă şi a depus în numerar 110 mii de dolari. Aceste tranzacţii au mai fost anchetate în 2004, însă Oficiul de Combatere a Spălării Banilor a considerat că Traian Băsescu se bucură de imunitate, se mai spune în comunicatul GIP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iul, 2014
IZAURA
PIRATUL DEFUNCT
.. ŞI CE DACĂ....... MÂRLANUL DE LA COTROCENI IESE LA 18,30 LA TV ŞI RÂDE CA PROSTUL...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ