Victor Ponta: Am reuşit să eliberăm justiţia de sub controlul lui Traian Băsescu

| 28 iul, 2014

Victor Ponta a declarat luni seară că în mandatul său s-a reuşit eliberarea justiţiei de sub controlul preşedintelui Traian Băsescu, o dovadă a acestui lucru fiind faptul că o parte din familia şefului statului se află acum 'în faţa justiţiei'.

Întrebat dacă a încălcat statul de drept şi a preluat controlul justiţiei, Ponta a răspuns: 'Chiar n-am luat niciun fel de frâie ale justiţiei, ci am reuşit s-o eliberăm de Traian Băsescu - dovada că azi o parte din familia cu afaceri şi cu legături infracţionale a domnului Băsescu, iată, e în faţa justiţiei.(..) Da, eu cred că mulţi ani Traian Băsescu şi-a pus un control politic asupra justiţiei. Cred că rolul nostru a fost sa ridicăm acest control politic'.

Citește și: Marile probleme ale famigliei Băsescu cu Justiția

Prim ministrul a adăugat că independenţa justiţiei trebuie menţinută în continuare iar aplicarea legii să se facă în mod echitabil.

'Ideea nu e să luam controlul lui Traian Băsescu de pe justiţie şi să-l punem pe-al lui Ponta sau al lui Cazanciuc sau... Ideea tocmai asta este: ca justiţia să fie cu adevărat independentă, să-i sancţioneze şi pe pesedişti, şi pe penelişti, pe pedişti, pe cine-o fi, să aplice legea pentru oricine, ca e bogat, sărac, puternic sau slab, deci nu să înlocuim controlul politic al lui Traian Băsescu şi al Monicăi Macovei cu un alt control politic', a afirmat prim-ministrul la România TV.

Citește și: Pentru Monica Macovei intransigența Justiției nu este valabilă și în legătură cu Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iul, 2014
ANTONESCU C - - -
SĂ NU NE IMBĂTĂM CU APĂ RECE ..... SISTEMUL CREAT DE CHIORUL DE LA COTROCENI NU POATE FI DEMONTAT 4-5 ANI .... ARE PREA MULTE VERIGI PE CARE NU LE POŢI RUPE PREA REPEDE ......DOAR ŞACALUL IAR VENI DE HAC ...
29 iul, 2014
kermit
VV Monta la PSDeu
Da cu "intelighentzia" de pereti ati reusit sa va dati?
Circula o rumoare cum ca noaptea pe la unu' Tonta nebunu trage cu tunu in zidurile de la Cotroceni . Din fericire ghiulelele sunt baloane de sapun !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ