VICTOR PONTA explică de ce l-a eliberat din funcție pe șeful DGIPI

| 28 iul, 2014

Victor Ponta a declarat, luni, la RTV, că schimbarea din funcţie a secretarului de stat Gelu-Marin Oltean, şeful DIPI, a fost făcută la propunerea ministrului de Interne, Gabriel Oprea, şi că Oltean, căruia nu are ce să-i reproşeze, va primi o altă însărcinare în cadrul MAI.

'Nu are nicio legătură (schimbarea lui Oltean - n.r.) ', a declarat Victor Ponta întrebat dacă eliberarea din funcţie a şefului DIPI are vreo legătură cu anchetele derulate în scandalul în care este implicat Mircea Băsescu.

Premierul a subliniat, întrebat dacă există un motiv oficial al schimbării lui Gelu Oltean, că DIPI nu este în subordinea sa.

'Nu intră în subordinea mea, face parte din Ministerul de Interne şi este în subordinea domnului Oprea.(...) Domnul Oprea mi-a propus ca domnul Oltean, căruia nu am să-i reproşez absolut nimic, va avea o altă însărcinare în cadrul MAI şi la DIPI probabil vom numi pe altcineva. Este o chestiune de politică de cadre a ministrului de Interne: Va avea o altă funcţie în cadrul Ministerului de Interne', a declarat premierul.

Citește și: Victor Ponta l-a eliberat din funcție pe șeful DGIPI, Gelu Oltean

Victor Ponta a adăugat că nici măcar nu a apucat să vorbească cu Gelu Oltean şi că o să discute, repetând că nu are ce să-i reproşeze.

'A fost propunerea ministrului de Interne, lucrează cu ministrul de Interne, mi-a spus (ministrul de Interne - n.r.) că aşa îşi organizează, până la urmă, secretarii de stat în propriul minister. Eu nu intervin foarte mult în activitatea altor miniştri, am încredere în ei, sigur, până la proba contrarie', a mai declarat premierul.

Secretarul de stat la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Gelu Marin Oltean, a fost eliberat din funcţie luni, în urma unei decizii a prim-ministrului Victor Ponta.

Până la numirea în funcţie a noului şef al DIPI, conducerea va fi asigurată de către Gheorghe Nicolae, subsecretar de stat în cadrul aceluiaşi Departament, potrivit unui comunicat al MAI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iul, 2014
Flory
Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ