Fuziunea PNL-PDL anunță o rupere a PDL

| 28 iul, 2014

Fuziune PNL-PDL. Primarul municipiului Cluj-Napoca nu este un simplu membru nemulțumit, el este portavocea multor lideri din partid, care nu văd cu ochi buni situația în care a ajuns PDL și rolul minor pe care această formațiune îl are în cadrul alianței cu liberalii.

Fuziune PNL-PDL. Dacă în PNL majoritatea celor nemulțumiți de fuziunea PNL-PDL și de schimbarea orientării ideologice au plecat din partid și s-au alăturat lui Călin Popescu Tăriceanu pentru a crea de la zero o formațiune care să fie portavocea liberalismului în România, în PDL lucrurile sunt departe de a fi lămurite. Congresul de sâmbătă organizat de liberali și democrat-liberali pentru a vota protocolul de fuziune prin contopirea celor două partide într-unul singur marchează o rupere în PDL.

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. PNL și PDL își negociază fuziunea pe bani

Exponentul acestei scindări este nimeni altul decât Emil Boc, fostul președinte al democrat-liberalilor, care și-a exprimat în mod public nemulțumirea față de fuziunea dintre partidul pe care l-a condus până acum câțiva ani și PNL. "Îmi păstrez acelaşi punct de vedere negativ cu privire la topirea PDL în PNL şi nu voi participa la Congresul de fuziune, dar sunt un susţinător categoric al dreptei pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din această toamnă, cu un candidat care să îl bată pe Victor Ponta în turul al doilea. Eu am rămas la punctul de vedere că alianţa este soluţia pentru aceste alegeri, şi nu fuziunea prin absorbţie. Ce trebuie făcut acum este că această alianţă să câştige alegerile prezidenţiale", a declarat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca nu este un simplu membru nemulțumit, el este portavocea multor lideri din partid, care nu văd cu ochi buni situația în care a ajuns PDL și rolul minor pe care această formațiune îl are în cadrul alianței cu liberalii. Mulți dintre liderii locali ai democrat-liberalilor sunt nostalgici după perioada în care PDL devenise cel mai mare partid din România cu ajutorul lui Traian Băsescu și le este greu să digere condițiile impuse de liberali. Liderii nemulțumiți din partid sunt conștienți că, deşi în perioada în care Emil Boc s-a aflat la conducerea partidului, PDL s-a prăbușit, măcar formațiunea nu a dispărut total, așa cum se va întâmpla acum, când Vasile Blaga se află la conducere.

Fuziunea PNL-PDL. Departe de fi un lider de partid bun, Emil Boc a fost un bun executant al ordinelor lui Traian Băsescu și a reușit să țină partidul unit în timpul guvernării, când s-a erodat masiv ca urmare a măsurilor de austeritate luate la guvernare. Modul în care Vasile Blaga a predat PDL-ul liberalilor arată într-o măsură importantă degringolada din partid. În teritoriu există deja tensiuni ca urmare a nemulțumirilor generate de rolul secund pe care îl au în cadrul alianței cu liberalii. Mai mult, fuziunea PNL-PDL le-a reîmprospătat memoria liderilor democrat-liberali eșecul Alianței D.A. și le-a adus aminte de vechile rivalități peste care trebuie să treacă. Pe lângă nemulțumirile din teritoriu, în PDL, vor fi tot mai mulți nemulțumiți inclusiv la centru, acolo unde Cătălin Predoiu și Mihai Răzvan Ungureanu, ambii cu pretenții de a fi "prezidențiabili", vor fi obligați să se încoloneze în spatele lui Klaus Iohannis pentru a-l susține la alegerile din toamnă.

Citeşte şi: Vasile Blaga: Astăzi am semnat certificatul de naştere al celui mai mare partid de centru-dreapta

Modul în care Vasile Blaga gestionează formațiunea democrat-liberală arată că fostul partid prezidențial a ajuns doar o umbră a ceea ce era până acum câțiva ani, când clientela de partid era bine servită prin contracte cu statul iar toți membrii erau mulțumiți de funcțiile bănoase cu care erau recompensați. Dacă până mai ieri partidul prezidențial făcea și desfăcea alianțe, astăzi, PDL a devenit un partid de mâna a doua, aflat la cheremul liberalilor și care, după fuziune va fi șters definitiv de pe scena politică românească.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iul, 2014
IZAURA
CIORDITORII
DEZUMFLAREA PDL AR FI CEA MAI MARE BUCURIE A ROMÂNILOR IN ULTIMII 10 ANI ..
28 iul, 2014
C A
ce dezumflare să dispară indivizii ca şi codruţ marta ca elodia sau dacă nu ca aldo morro , consăteanul lui berlusconi ...........

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ