Tăcerea lui KLAUS IOHANNIS: aur curat, fier garantat

| 28 iul, 2014

Ce a făcut Klaus Iohannis de fapt, afară de numeroasele sale proprietăți de la Sibiu, despre care suntem de acord că tace adânc?

Elena Udrea candidat. Ireparabilul s-a produs pentru PNL și ne referim la partidul vechi, care mai avea dreptul să se pretindă liberal și nu doar un breloc la legătura de chei a PPE. Obstinația cu care au mers înainte, cu capul în pământ, urmând traseul trasat inițial de cuplul Vălean-Antonescu și ulterior de Klaus Iohannis, miraculosul ”neamț care tace și face”, aduce a hipnoză colectivă. Nume sonore au părăsit rândurile PNL, neputincioase. În prezent, printre cei rămași, nimeni nu mai are luciditatea, onestitatea sau ambele pentru a admite că intrarea într-o cursă electorală pe un termen atât de scurt, în spatele unei povești la care nu mai adorm nici copiii din Sibiu, este calea cea mai sigură spre prăpastie. În iarnă va urma un dezastru total, dacă e să-i judecăm pe liberali în perspectiva pățaniei din 2012 a noilor lor aliați. Ce va face marea masă a membrilor de partid când se vor dovedi adevărate, cât de curând, cele mai negre previziuni privitoare la subordonarea PNL lui Băsescu? Dezastrul electoral al PNL va fi agravat de un absenteism major, al propriilor membri și simpatizanți, care nu vor mai putea înghiți ultima manipulare ce va detona sub partid atunci când Iohannis, cel care tace, va mai face una nefăcută și va abandona cursa prezidențială în ultimul moment, așa cum prevăd toate planurile lui Traian Băsescu, pentru a elibera locul de candidat al dreptei pentru Elena Udrea...

Citeşte şi: Planul Elena Udrea - candidatul PMP pentru Cotroceni intră în linie dreaptă

Klaus Iohannis candidat. Este incredibilă orbirea liberalilor, care înghit în prezent povești despre ”neamțul care tace și face”, foarte asemănătoare orbirii care i-au făcut atât de vulnerabili la discursul rupt de realitate al diletantului Antonescu... Ce a făcut Iohannis de fapt, afară de numeroasele sale proprietăți de la Sibiu, despre care suntem de acord că tace adânc? Putem afirma doar că Iohannis ”l-a făcut” pe fostul său protector care l-a introdus în partid direct la vârf și, da, ”l-a făcut” pe Antonescu în liniște deplină... Cum își imaginează liberalii că va tăcea noul lor lider, în continuare și în fața ANI și DNA, unde el este cel ”făcut”, când este clar ca lumina zilei că a fost ales ”ales” chiar în virtutea acestor dosare, numeroase mânere care permit manipularea sa în momente cheie, în slujba unor interese care numai liberale nu se pot numi.

Senatorul social-democrat Ilie Sârbu a numit orbirea liberalilor ”naivitate”, una care-i va costa scump pe liberalii care acceptă un candidat slab în fruntea lor, care fuge de presă și se ascunde în spatele acestui mit al tăcutului și făcutului.

Ceea ce ”tace și face” Iohannis nu prea apare a fi deloc în interesul PNL – a se vedea nu numai alianța - fuziune PNL-PDL – dar și introducerea în ecuație, pe ușa din dos, a PMP, partidulețul care este strecurat mai nou din buzunarul Elenei Udrea în cel al lui Iohannis, câte un lider o dată sau chiar cu organizația, cum s-a petrecut la Timiș.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Ceea ce se întâmplă de fapt, la umbra tăcutului Iohannis, este un dezastru de imagine care-l prefigurează pe cel electoral din iarnă: partid care a ajuns să fie perceput ca ”trădător” de propriul electorat, vândut adversarilor săi ”la fier vechi” de un ”trădător-trădat” și care mai încearcă printr-o ultimă șmecherie să reintroducă în sfera puterii toți îmbogățiții regimului Băsescu. Există vreo diferență de principiu între năpârleala de culori de care a suferit PDL în 2012 și fuziunea cameleonică prin care se ascunde sub sigla PNL? Blaga, Boc, Anastase, Videanu, Olteanu și Macovei s-au reunit oficial cu Iohannis și liberalii care au distrus USL: Atanasiu, care voia retragerea militarilor din Irak, deci indepartarea Romaniei de SUA și Petrache, baronul liberal peste mafia din Ilfov sau Frunzăverde, baronul mafiei aduse din PDL. Altă fuziune nu vedem...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ