Presa de dreapta îl amendează pe Iohannis. Cum și-a luat șase case din salariul de profesor

| 28 iul, 2014

Autodeclarați „de dreapta”, mai mulți analiști și jurnaliști din presa românească și-au manifestat în scris, sau prin declarații, lipsa de încredere față de candidatul pentru prezidențiale Klaus Iohannis, pe care îl consideră mut și trădător. Iohannis mai este atacat pentru cele 6 case pe care le deține, pentru afacerile cu Dan Voiculescu și pentru lipsa de experiență în domeniul politicii externe.

Ion Cristoiu (EVZ): „Eu n-o să-l votez în viaţa mea pe Klaus Iohannis. Nu votez un asemenea om. Da, știu din Istorie, că-n lupta pentru Putere nu există sentimente. Nu există duioșie, milă, nu există recunoștință, nu există loialitate. În judecarea politicienilor, eu păstrez criteriul minimei morale. Un președinte trebuie să aibă măcar cîteva principii peste care să nu poată trece. Dacă nu le are, dacă pentru el, totul e permis, cine-mi spune că nu va proceda cu țara așa cum a procedat cu concurenții și adversarii săi politici?!”

„Cătălin Predoiu, pe care nu-l ştiam ca orator, a fost extraordinar şi prin idei. Klaus Iohannis a citit o hârtie. A fi om politic şi a veni în faţa unei mulţimi cu o hârtie... Ce e mai grav, cred că avea şi aplaudaci aranjaţi. Nu reuşeşte. Îmi pare rău. Deocamdată domnul Iohannis este o icoană”.

Citeşte şi: Candidatul păpușă – Iohannis


Rodica Ciobanu (Gândul): „ Desemnarea oficială drept candidatul PNL la preşedinţie ar trebui să-l scoată pe dl Iohannis din rolul de primar etern - jucat prea multă vreme -, care nu se consumă în mărunte bătălii locale, ci trece, superior, peste ele. Să-l facă să acţioneze ca şeful celui mai mare partid de opoziţie, personalitatea cu cele mai mari şanse să ajungă preşedintele României, liderul care şi-a identificat corect adversarul, ştie de ce vrea să-l scoată din cursă, ne explică, în mod cursiv, şi nouă şi nu acceptă să ducă alţii lupta în locul său. Deocamdată, dl Iohannis scrâşneşte frumos.”

Laura Ciobanu (EVZ): „ Actualul lider al PNL vorbește, însă, atât de puțin, încât nu știm, încă, nimic despre opiniile sale. Ce crede despre independența Justiției? Dar despre reforma Constituțională? I-au trebuit șase zile ca să aibă o părere publică despre av ionul doborât în Ucraina, în condițiile în care politica externă este apanajul președintelui României. A-l vota e ca și cum ai cumpăra un pachet fără să știi ce conține.”

Citeşte şi: Iohannis pregăteşte restauraţia BUBA


Florin Negruțiu (Gândul): „ Unii spun că dl. Iohannis tace pentru că nu are ce spune, pentru că n-ar avea „proiect politic”. Alţii amintesc calităţile „de aur” ale tăcerii, care, într-o societate cacofonică, devine o virtute şi un act de igienă politică. Întrebarea care se pune este dacă această strategie a candidatului liberal este şi eficientă? Va vota poporul român un mut?”

Dan Andronic (EVZ): „Fostul vameș Blaga și “moștenitorul de case ” Iohannis ne-au demonstrat că de fapt nu s-a schimbat nimic […] Nu este vorba de apărarea statului de drept, nici măcar impunerea unui alt model de guvenare, ci despre înlocuirea unei găști cu alta! Singurul lucru cât de cât adevărat spus de Klaus Iohannis a fost faptul că își doresc să stea la guvernare un ciclu de 10 ani.”

Citeşte şi: Iohannis duce PNL în brațele partidului lui Băsescu


„Despre matrapazlâcurile dezvăluite de presă cu implicarea evidentă a lui Dan Voiculescu sau a firmelor controlate de acesta, Klaus Iohannis, viitor candidat la președinția României a spus un MARE NIMIC.”

Andreea Pora (Revista22): „E clar că gruparea Johannis - neamțul se dovedește un sforar dâmbovițean get-beget - a lucrat tare, din moment ce a reușit performanța să-l scoată pe Antonescu la doar 3-6%, pe MRU la 1% și pe Predoiu între 3,6 și 5%.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ