Iohannis duce PNL în brațele partidului lui Băsescu

| 27 iul, 2014

Din această clipă, chiar dacă își păstrează numele, PNL-ul condus de Klaus Iohannis a devenit o organizație complet diferită de partidul care a fost condus de Crin Antonescu, care a obținut victorii impresionante în 2012 și care a luptat împotriva unui regim abuziv.

Fuziunea dintre PNL și PDL a fost, în sfârșit, votată în Congresul comun al celor două formațiuni, iar Klaus Iohannis este politicianul responsabil pentru eventuala catastrofă pe care o reprezintă această mutare șocantă de pe scena politică dâmbovițeană.

Din acest moment, destinele lui Klaus Iohannis și Traian Băsescu s-au unit, iar alegerile prezidențiale din această toamnă vor echivala cu o nouă bătălie din războiul dus de Traian Băsescu și marionetele sale împotriva românilor care au votat pentru demiterea sa în 2012.

Citeşte şi: PNL abandonează votul USL pentru a fuziona cu principalul adversar


Este interesant faptul că Iohannis clamează crearea unui echilibru pe dreapta politică prin această unire, deși exact omul care l-a promovat în rândul liberalilor, Crin Antonescu, nu îi este alături. În aceeași măsură în care Antonescu a fost păpușa lui Traian Băsescu la momentul deciziei de rupere a USL, acum Iohannis face toate jocurile lui Băsescu cedând PNL pe mâna lui Blaga și a democrat-liberalilor din fostul guvern al președintelui.

Din această clipă, chiar dacă își păstrează numele, PNL-ul condus de Klaus Iohannis a devenit o organizație complet diferită de partidul care a fost condus de Crin Antonescu, care a obținut victorii impresionante în 2012 și care a luptat împotriva unui regim abuziv. Identitatea PNL va fi de azi înainte diluată și parazitată de oamenii președintelui, care au ca singur scop readucerea lui Traian Băsescu în prim-planul politicii românești după luna decembrie, poate chiar în postura de premier susținut de PNL și PDL.

Citeşte şi: Vasile Blaga: Astăzi am semnat certificatul de naştere al celui mai mare partid de centru-dreapta


Din păcate, adevărul este că ziua fuziunii dintre PNL și PDL reprezintă momentul în care liberalii au distrus orice speranță a românilor privind continuarea proiectului USL și i-au renegat pe cei 7,4 milioane de români care au sprijinit USL și au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Cu o simplă ridicare de mână, toți liderii PNL au condamnat partidul la o posteritate sub semnul trădării, la o reputație de organism politic duplicitar, care a luptat cu toate forțele împotriva pedeliștilor, pentru ca în mai puțin de jumătate de an să schimbe taberele complet și să fuzioneze cu aceștia.

După 10 ani în care Traian Băsescu a condus românia cu o mână nu de fier, ci de dosare, astăzi vedem cum PNL și PDL îl ridică din nou pe acesta din cenușa finalului de mandat, pregătind întreg aparatul de propagandă și de politruci pentru a-l susține pe Băsescu în funcții importante de stat începând cu 2015 – poate chiar ca Prim-Ministru, dacă alegerile prezidențiale vor fi câștigate de Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, mesaj către trădători: Oameni pe care i-am făcut miniştri au devenit fraţi cu PSD

Absența fostului președinte al PNL, Crin Antonescu, de la Congresul PNL-PDL este cel mai clar indiciu al faptului că Partidul Național Liberal este predat de Klaus Iohannis în brațele lui Traian Băsescu și ai oamenilor săi. După ce primarul Sibiului l-a trădat pe Antonescu în privința susținerii candidaturii sale la prezidențiale, iată că astăzi acesta rescrie însăși identitatea partidului, aruncând în vântul istoriei reușitele pe care Antonescu le-a avut cu ajutorul Uniunii Social Liberale.

Reușitele liberalilor din 2012 la alegerile locale și parlamentare, atunci când aceștia luptau cu ardoare împotriva “regimului Băsescu”, au devenit o simplă excepție începând cu înfrângerea de la europarlamentare. Eventualele beneficii pe care PNL și PDL le obțin în acest moment sunt de scurtă durată, iar strategia aleasă nu poate fi decât una falimentară. Iar Klaus Iohannis este cel care a adus această “zi neagră”, în care identitatea liberală s-a topit într-un mediu toxic generat de Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iul, 2014
DNA
RAHAT SĂSESC IN 5-6 LUNI O SĂ AIBĂ ACEEAŞI SOARTĂ CA CĂCĂRĂU ....
27 iul, 2014
Valter COJMAN
PNL basist
PNL, prin fuziunea cu PDL, a aratat ca este de acord cu masurile luate impotriva poporului roman de Basescu si PDL:
- taieri de salarii, pensii, ajutoare de somaj, etc.;
- inchiderea a peste 2500 de scoli si a 182 de spitale;
- indatorarea Romaniei cu peste 20 miliarde de euro (de care nimeni nu stie unde au ajuns... Probabil si in conturile lui Udrea de a ajuns asa bogata in doar 3 ani desi se plangea ca nu doarme noaptea din cauza unui imprumut de 3 milioane de euro, imprumut pe care l-a achitat in 3 zile de la data cand a fost numita ministru al Ministerului dezvoltarii);
- transformarea justitiei in politie politica favorabila lui Basescu Traian si acolitilor lui din PMP, PDL, FC si NR...
Asa ca liberalii care mai au o doza de onestitate vor pleca din noul PNL, PNL care vrea sa spele imaginea slugoilor basisti din PDL...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ