Iohannis pregăteşte restauraţia BUBA

| 28 iul, 2014

Ceea ce Klaus Iohannis propune ca proiect prezidenţial seamănă mai degrabă cu restauraţia BUBA (Băsescu-Udrea-Boc-Antonescu/Anasatase). Cu un astfel de plan, liderul PNL nu poate emite pretenţii de a câştiga alegerile prezidenţiale. Românii încă trag ponoasele în urma guvernărilor dezastruoase ale unor partide auto-intitulate a fi de dreapta.

Congresul comun PNL-PDL prin care a fost aprobată fuziunea prin contopire între cele două formaţiuni a fost expresia de necontestat a unui spectacol grotesc. Liberalii şi democrat-liberalii s-au adunat cu toţii la semnal pentru a asista la oficializarea relaţiei dintre cele două partide. Iar una dintre cele mai plastice caracterizări a ceea ce s-a întâmplat sâmbătă la Palatul Parlamentului îi aparţine chiar premierului Ponta care a  calificat evenimentul drept “o reunire a nebunilor şi mişeilor sub acelaşi acoperiş”.

Cert este că din unificarea celor două partide nu poate rezulta nimic bun pentru România. PDL şi PNL au dovedit fără echivoc că au vocaţia trădării. PD, rebrănduit ulterior în PDL, a distrus atât CDR-ul cât şi Alianţa DA, în timp ce PNL-ul a pus cruce USL-ului. Prin urmare, o formulă politică ce reuneşte două formaţiuni cu ştate mai vechi în distrugerea proiectelor politice nu poate fi nici pe departe convingătoare pentru electorat, mai precis pentru electoratul de dreapta pe care PNL şi PDL încearcă din nou să-l păcălească.

Citeşte şi: Antonescu nu a renunţat la războiul cu Iohannis


Ceea ce s-a întâmplat sâmbătă la Congresul comun PNL-PDL nu a fost altceva decât crearea unui vehicul electoral care să-i ofere lui Klaus Iohannis mirajul unei victorii la prezidenţiale. Chiar şi scenariul pur ipotetic al unei victorii a edilului sibian în competiţia pentru Cotroceni ne dă fiori reci pe şira spinării. Iohannis este susţinut la prezidenţiale de aceiaşi oameni care timp de 10 ani au facut numai rău României, oameni precum Blaga, Anastase, Videanu, Oltean etc.

Urmând mai departe firul acestui scenariu ipotetic, un Klaus Iohannis ajuns la Cotroceni ar da undă verde tuturor acestor politicieni controversaţi să ajungă la putere şi să prădeze din nou România, aşa cum au mai făcut-o atunci când guvernarea portocalie era stăpână peste ţară. Şi nu numai că toate aceste personaje controversate au prosperat, dar au guvernat într-un dispreţ profund faţă de cetăţeni, materializat prin măsuri de austeritate împovărătoare, tăieri de pensii şi salarii, concedierii în masă. Toate aceste în timp ce clientela portocalie prospera, robinetul banului public fiind larg deschis.

Citeşte şi: Iohannis duce PNL în brațele partidului lui Băsescu


În altă ordine de idei, ceea ce Klaus Iohannis propune ca proiect prezidenţial seamănă mai degrabă cu restauraţia BUBA (Băsescu-Udrea-Boc-Antonescu/Anasatase). Cu un astfel de plan, liderul PNL nu poate emite pretenţii de a câştiga alegerile prezidenţiale. Românii încă trag ponoasele în urma guvernărilor dezastruoase ale unor partide auto-intitulate a fi de dreapta, dar care dau în fiecare zi proba incompetenţei lor şi a lipsei totale de soluţii.

Citeşte şi: Elena Udrea: Klaus Iohannis va fi declarat INCOMPATIBIL


Cel mai grav este însă că, în loc să-I izoleze pe toţi aceşti politicieni controversaţi care vor fi parte a noului partid rezultat din fuziunea PNL-PDL, Klaus Iohannis defilează cu ei şi îi scoate la înaintare. Aşadar, alternativa pe care o propune Iohannis & Co. este “la vremuri noi, tot noi”. Rămâne de văzut cum va trata electoratul acastă nouă formă de înselătorie politică pe care PNL-PDL o propune cu nonşalanţă românilor.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 iul, 2014
MISTRETUL JAPONEZ
NIC CEL PROST
RAHAT SĂSESC DACĂ DACĂ S-AR RESTAURA CĂ DIN CAUZA LUI ESTE INSTABILITATE POLITICĂ IN ROMÂNIA ...CĂCĂRĂU A DISPĂRUT CA MĂGARUL IN CEAŢĂ .....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ