Victor Ponta: În 2015 chiar trebuie să facem descentralizarea

| 29 iul, 2014

Victor Ponta a declarat că descentralizarea trebuie făcută în 2015, iar acest proiect nu trebuie abandonat.

"Să nu vă ştergeţi din minte această problemă a descentralizării şi să nu vă daţi bătuţi că eu nu mă dau bătut. Până în noiembrie o să fie mai greu, da, principiul e corect şi dacă mă întrebaţi pe mine în 2015 trebuie să o luăm de la capăt, cum a zis Curtea Constituţională, nu toate o dată, dar în 2015 chiar trebuie să facem descentralizare pentru că administratori de la ministere din Bucureşti ... dumneavoastră ştiţi foarte bine cu ce vă confruntaţi la Bucureşti, după semnături, după aprobări şi după toate celelalte", a spus premierul la Adunarea Generală a Municipiilor din România care se desfăşoară la sediul Prefecturii judeţului Dolj.

El a adăugat că autorităţile locale se pot ocupa mult mai bine de problemele locale şi a dat exemplul unei regii care se ocupă de cinematografe şi care este 'mai tare decât Guvernul'.

'Vă dau un singur exemplu. Avem în România o regie care e mai tare şi decât Guvernul şi decât Parlamentul, RADEF, sau cum se numeşte, aia cu cinematografele, nu a reuşit nimeni, nici guvernul Boc, nici guvernul Ungureanu nici noi, acolo ei sunt ai lor, aveţi toţi în oraşe cinematografe părăsite, săli, şobolani, cu tot felul de lucruri, de copii ai străzii, am schimbat consilii de administraţie, am încercat, am făcut legea... E un sigur exemplu, aveţi multe alte exemple, aveţi case ale sindicatelor care cad pe dumneavoastră, am vrut să trecem palatele copiilor, ni s-a spus că e neconstituţional, dar Ministerul Educaţiei nu o să aibă niciodată banii necesari, aveţi comunităţile locale şi aveţi din fonduri europene, nu mai vorbesc stadioane, săli. Ideea e următoarea, trebuie după ce scăpăm de nebunia asta electoralo-politică, să nu abandonăm ideea cu descentralizarea, eu tot cred că cea mai bună soluţie e descentralizarea şi tot cred că acei primari, consilii locale, judeţene, administrează mai bine decât o face un minister de la Bucureşti', a precizat Ponta.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iul, 2014
IZAURA
NOI SUNTEM ROMÂNI
IN 2015 ,PRIMA DATĂ TREBUIE PUS TIRANUL LA LOCUL LUI ADICĂ LA LOC SIGUR , APOI DESCENTRALIZARE ..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ