VICTOR PONTA candidat. 29 iulie, Craiova – momentul schimbării

| 29 iul, 2014

VICTOR PONTA CANDIDAT. Prim-ministrul și președintele PSD, Victor Ponta, își va lansa oficial candidatura la alegerile prezidențiale în cadrul Consiliului Național al partidului, marți, la Craiova.

Victor Ponta candidat. Victor Ponta va solicita sprijinul celor 6.000 de delegați ai partidului, în cadrul unui eveniment de amploare, organizat chiar în inima Olteniei, regiunea marilor victorii pentru social-democrați din ultimii doi ani.

Victor Ponta a afirmat deja că acceptă să fie candidatul alianței PSD-UNPR-PC în alegerile din toamnă, dacă partidul său îi va sprijini candidatura. Reuniunea din 29 iulie marchează momentul oficial în care prim-ministrul, a cărui nominalizare este deja susținută de progresiști și conservatori, va cere susținerea din partea formațiunii și alegătorilor proprii.

Citeşte şi: Victor Ponta candidat. Victor Ponta domină în continuare în sondaje

Candidaţi preşedinţie 2014. Alegerea Craiovei pentru desfășurarea Consiliului Național este simbolică pentru suflul nou pe care Victor Ponta l-a adus în partidul său, în politica românească și în rândul alegătorilor. Craiova este municipiul cel mai mare din Oltenia și este condus din 2012 de Lia Olguța Vasilescu, o reprezentată a echipei tinere a social-democraților, care l-a înfrânt fără drept de apel pe fostul primar și exponentul vechiului regim, Antonie Solomon.

Craiova este un oraș în care lucrurile s-au schimbat mult din 2012, grație activității intense a noului primar, iar Doljul este județul cu unul dintre cei mai tineri președinți ai organizației județene a partidului. Claudiu Manda este, la 39 de ani, deputat de Dolj ales cu peste 65% din voturile exprimate în 2012. Mai mult, PSD Dolj este una dintre cele mai active organizații a partidului, obținând aproape 56% din voturi la alegerile europarlamentare, în condițiile unei prezențe la vot considerabil mai mari decât media pe țară.

Data de 29 iulie este, de asemenea, încărcată de semnificații pentru noul model de președinte pe care Victor Ponta și social-democrații îl propun pentru după alegeri. În 29 iulie 2012, cetățenii români – la îndemnul lui Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin și al partidelor lor – au votat masiv pentru înlăturarea din funcție a lui Traian Băsescu și pentru un alt tip de conducător, care să îi respecte și să îi asculte.

Citeşte şi: Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni

Spre deosebire de liberali, Victor Ponta nu s-a dezis niciodată de votul de atunci. Premierul și-a asumat în permanență responsabilitatea ca, după plecarea lui Traian Băsescu, următorul președinte să fie într-adevăr un reprezentant al tuturor românilor, cineva capabil să coaguleze energiile din societate, un mediator autentic și o persoană fără nicio legătură cu regimul de dinainte de 1989. Lansarea în cursa prezidențială a lui Victor Ponta marchează momentul de început, când alegătorii din România au pentru prima dată candidatul care întrunește toate aceste condiții.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iul, 2014
delia
Ponta plagiatorul ar fi bucuros
să vă citescă articolele. Bravo natiune ''socialistă'' !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ