VICTOR PONTA: Nu am absolut niciun secret. Am un avantaj şi trebuie să-i mulţumesc lui Băsescu pentru asta

| 29 iul, 2014

Victor Ponta candidat. Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, le-a spus marţi social-democraţilor prezenţi la reuniunea Consiliului Naţional de la Craiova că unul dintre avantajele sale este faptul că nu are 'absolut niciun secret' şi că nu poate fi şantajat sau intimidat de adversari politici.

Ponta a precizat că pentru această 'situaţie specială' trebuie să îi mulţumească preşedintelui Traian Băsescu.

'Am o situaţie specială, s-ar putea să fie o slăbiciune, dar eu cred că este totuşi un avantaj. Sunt primul candidat la funcţia de preşedinte despre care ştiţi absolut tot. Nu am absolut niciun secret. Pentru asta trebuie să îi mulţumesc lui Traian Băsescu şi propagandei sale. Au scotocit atât de adânc în viaţa mea, încât ştiţi tot ce am făcut bine şi rău şi azi şi acum un an şi acum zece şi acum 20 de ani. Nu au găsit însă ce am făcut rău înainte să mă nasc, dar cred că vor găsi până în luna noiembrie. Eu cred că este un avantaj pentru că ştiţi nu doar ce am făcut, ştiţi şi atunci când mi-a părut rău de greşeli. (...) Asta îmi oferă un avantaj - nu mai poate nici Băsescu şi nici altceva nici să mă şantajeze, nici să mă sperie cu ceva', a spus Ponta, a cărui candidatură la prezidenţiale a fost acceptată în unanimitate de delegaţii social-democraţi reuniţi la Craiova.

Liderul PSD a mărturisit că de-a lungul timpului unele acuzaţii l-au amuzat, însă cel mai greu i-a fost atunci când familia sa a fost atacată.

'Unele acuzaţii m-au făcut să râd, altele m-au rănit. Ştiţi foarte bine cine este familia mea, prietenii mei - dvs. sunteţi şi nu m-am dezis niciodată de acest lucru şi nu o să o fac niciodată. Am avut putere să trec peste toate lucrurile rele, să îmi cer iertare, să mă ridic de la pământ şi să merg mai departe. (...) Cel mai greu şi mai greu mi-a fost atunci când nu am fost atacat eu, ci a fost atacată familia mea, dar tot de la familie mi-a venit cea mai mare energie şi putere', a mai spus premierul, precizând că a reuşit să îi convingă şi pe copiii săi, Irina şi Andrei, să îi susţină 'necondiţionat' candidatura la preşedinţia României, spunându-le că un preşedinte stă acasă cu copiii săi mult mai mult timp decât o poate face un premier.

De asemenea, Victor Ponta le-a mulţumit colegilor de partid pentru încrederea acordată, precizând că sprijinul pe care îl solicită Consiliului Naţional nu este pentru obţinerea unei funcţii, ci pentru a asigura realizarea proiectului naţional 'România puternică'.

'Am foarte mare încredere că PSD va fi întotdeauna acel partid al celor mai mulţi oameni, partidul care intervine şi vine la putere în momente grele şi, e adevărat, părăseşte puterea exact atunci când încep să se vadă lucrurile bune. Cred că acesta este destinul nostru. PSD este acel partid care întotdeauna a rezistat în bătălia cu cei mai răi din această ţară şi şi-a făcut datoria faţă de cei mai mulţi. (...) Vreau să fiu un altfel de preşedinte al României, asta înseamnă să nu vă aşteptaţi să-mi scot insigna şi s-o dau celui mai mic dintre dvs. pe care vreau eu vă conducă în continuare, să nu vă aşteptaţi să filmez un mesaj de adio la perdeluţă, să fac un alt partid pentru mine sau pentru favorite. Să nu vă aşteptaţi la lucrurile astea, fiindcă nu voi face niciunul dintre ele', a mai spus Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ