FUZIUNE PNL PDL. Noul PNL îşi face mea culpa pentru că l-a supărat pe Băsescu

| 30 iul, 2014

FUZIUNE PNL PDL. Sâmbătă a avut loc congresul de fuziune dintre PNL şi PDL, eveniment care ar fi trebuit, cel puţin după mintea liderilor celor două partide, să simbolizeze şi despărţirea dreptei de Traian Băsescu.

FUZIUNE PNL PDL. Astfel, Klaus Iohannis şi, mai ales, Vasile Blaga sperau ca noul mare partid de dreapta să fie lansat la apă fără a fi lovit de imaginea negativă a lui Traian Băsescu, un efort aproape de râs dacă avem în vedere că o parte din miniştrii cabinetului de tristă amintire Băsescu-Boc s-au aflat la prezidiu.

Deşi anost până la punctul în care delegaţii mai aveau puţin şi adormeau la discursul ţinut pe un ton molcom de Klaus Iohannis, congresul comun al PNL şi PDL a avut şi momentele sale hazli cum ar fi ce s-a întâmplat în debutul reuniunii. Atunci, în timp ce în difuzoare era pus imnul de stat României, “Deşteaptă-te, române”, auditoriul a fost mirat să sesizeze lipsa din înregistrare a celei de-a doua strofe, care conţine printre altele şi sintagma "un nume de Traian".

CITEȘTE ȘI: VICTOR PONTA CANDIDAT. Care este modelul de preşedinte pe care îl propune Ponta

 

Trecând peste faptul că întâmplarea a fost mai prezentă în mass-media decât în discursurile liderilor celor două partide, mult mai interesantă este maniera în care cei de la PDL, organizatorii reuniunii, au încercat să clarifice situaţia. Astfel, la patru zile de la congresul reunit al PNL şi PDL, democrat-liberalii au remis un comunicat de presă în care se încearcă o explicaţie pentru momentul penibil de la intonarea imnului, dându-se vina pe o problemă tehnică: "Această variantă eronată există şi astăzi pe mai multe pagini web. La evenimentul de sâmbătă, au fost redate doar primele două strofe din varianta deţinută, din motive exclusive de încadrare în timpii alocaţi desfăşurării evenimentului. Nu am editat, procesat sau distorsionat acest material audio. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create, asigurându-vă, încă o dată, că nu a fost nimic intenţionat, premeditat sau la cererea unui terţ".

 

CITEȘTE ȘI: Alianţa Creştin Liberală. Cum e turcul și pistolul. La un nume straniu: ACeLe, o siglă pe măsură

 

Cu alte cuvinte, PDL-işti au luat de pe Internet o interpretare a imnului de stat al României, nu au verificat-o şi, ce să vezi, în final s-au trezit că lipseşte ce-a de-a doua strofă, care face parte din varianta oficială pe care, de exemplu, o putem auzi în fiecare dimineaţă la TVR. Adică, o mică greşeală nevinovată, care arată de fapt cât de atenţi sunt cei de la PDL atunci când vine vorba despre detalii sau despre respectarea simbolurilor statului român.

Revenind însă la explicaţia stângace dată de democrat-liberali, ea reprezintă în mod evident o manieră prin care PDL-ul încearcă să dreagă busuiocul, dar care, în mod normal putea lipsi, din moment ce în câteva zile subiectul murea oricum. Intenţinat sau nu, cei de la PDL au recunoscut astfel că nu vor să îl supere pe Traian Băsescu şi că au vrut să elimine un subiect de glumă atât la adresa partidului lor cât şi a preşedintelui faţă de care, cel puţin în public, îşi exprimă opoziţia.

CITEȘTE ȘI: Dosarul Basescu - Bercea: Informaţii noi, de o gravitate extraordinară

 

Ce-i drept, Traian Băsescu nu a fost prezent fizic la reuniunea care a oficializat formarea marelui partid de dreapta pe care îl visa de atâta timp. Dar spiritul său a fost mai mult ca sigur printre aplaudacii care au asistat la reîntruparea Alianţei DA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 iul, 2014
lolache bipedul
la fel la PSD:desi nu a fost fizic prezent(din cauze obiective)spiritul lui Ceausescu,a fost...
mesajul lui a fost scris de echipa :Sultanescu , B.Teodorescu,Palada,citit fiind de Ponta Academicianul

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ