VICTOR PONTA CANDIDAT. Care este modelul de preşedinte pe care îl propune Ponta

| 30 iul, 2014

Victor Ponta candidat. Lui Victor Ponta îi va reveni sarcina de a reda prestigiul celei mai înalte funcţii în stat, după ce, timp de 10 ani, instituţia Preşedintelui au fost întinată de un Traian Băsescu aflat într-o permanentă dispută cu celelalte instituţii reprezentative ale statului şi cu cetăţenii.

Victor Ponta candidat. Marţi, la Craiova, Victor Ponta a pus capăt tuturor speculaţiilor şi comentariilor din ultima vreme privind desemnarea candidatului social-democrat pentru Cotroceni, oficializându-şi candidatura la prezidenţiale în cadrul Consiliului Naţional al PSD. Momentul are în sine o semnificaţie deosebită fiindcă vorbim despre liderul politic care are prima şansă în a-i succede lui Traian Băsescu.

Vorbim nu doar de perspectiva tot mai apropiată a unei schimbări de generaţii la cel mai înalt nivel în statul român, cât mai ales depre o tranziţie de care România are neapărată nevoie. Modelul conflictual al preşedintelui declanşator de crize şi dispute reprezentat de Traian Băsescu va fi depăşit după 10 ani în care românii au fost practic umiliţi. Şi, după toate datele relevate de cercetările sociologie, acest model va fi înlocuit cu modelul lui Victor Ponta de preşedinte. Adică un preşedinte util societăţii, mândru că este roman, implicat, dar corect şi imparţial, un preşedinte partener al societăţii, care aplanează conflicte şi găseşte căi de dialog.

Citeşte şi: CSCI: Victor Ponta, favorit pentru preşedinte cu un an înainte de scrutin

„Vreau să fiu un preşedinte util societăţii. Întrebarea pe care şi-o pune toată lumea este ce rămâne după zece ani ai mandatului lui Traian Băsescu? Ură, dezbinare, vieţi distruse. Ce a făcut bun pentru România, ce a făcut util societăţii? Cred că preşedintele României trebuie să fie omul la care se vine pentru a exista o soluţie, pentru a evita un conflict. Cred că un preşedinte nu poate fi o persoană care în fiecare zi seamănă vânt şi după aceea e uimit că pur şi simplu culege furtună”, a spus Ponta cu ocazia lansării candidaturii, portretizând calităţile pe care este gata să le pună în slujba românilor ca şef al statului.

Alegeri prezidenţiale 2014. În altă ordine de idei, lui Victor Ponta îi va reveni sarcina de a reda prestigiul celei mai înalte funcţii în stat, după ce, timp de 10 ani, instituţia Preşedintelui au fost întinată de un Traian Băsescu aflat într-o permanentă dispută cu celelalte instituţii reprezentative ale statului şi cu cetăţenii. Iar soluţia furnizată de Victor Ponta în acest sens nu vizează reinventarea roţii, ci o abordare logică şi coerentă, unde preşedinte trebuie să îşi asume rolul de partener al Guvernul, al Primului-ministru, al Parlamentului şi al Justiţiei, toate acestea pentru binele tarii.

Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Sondaj INSCOP. Victor Ponta cu un picior in Cotroceni

Candidaţi preşedinţie 2014. România despre care vorbeşte Victor Ponta, în calitate de candidat la preşedinţie, este o ţară în care rapoartele interinstituţionale, dar şi cele între instituţii şi cetăţeni, se vor normaliza, iar conflictualitatea care a fost ridicată de Traian Băsescu la rang de politică de stat va fi depăşită definitiv.

Nu în ultimul rând, cheia de boltă a discursului de lansare în competiţia prezidenţială a lui Victor Ponta este un concept pe cât de simplu, pe atât de esenţial pentru cel care va conduce România – mândria de a fi român. Este conceptul prin care PSD a câştigat alegerile europarlamentare din luna mai şi prin care va obţine victoria şi în competiţia pentru Cotroceni din luna noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 aug, 2014
ghiță
Un limbric bolșevic, știe tot ce e în cloaca unui bolșevic plagiator. Se bucură că e tolerat, DAR VA PRIMI UN VERMICID CÂT DE CURÂND.
31 iul, 2014
IZABELA
sloganul corect ar fi fost,Dle Sultanescu:
"mandria de a fi roman cu radacini albaneze..."

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ