Victor Ponta inundaţii. Mobilizare exemplară a autorităţilor la inundaţii

| 30 iul, 2014

Victor Ponta inundaţii. Merită remarcat că premierul Victor Ponta şi miniştrii cabinetului au fost alături de miile de români afectate de furia apelor şi s-au deplasat în localităţile lovite puternic de capriciile naturii.

Victor Ponta inundaţii. Dacă în anii trecuţi autorităţile erau luate pe nepregătite de fiecare dată când aveau loc inundaţii, de la instalarea guvernului condus de Victor Ponta, instituţiile centrale şi locale s-au mobilizat exemplar pentru a interveni în zonele afectate de asemenea fenomene. La fel ca şi în primăvară, având în vedere înştiinţările meteorologice şi hidrologice, autorităţile centrale şi locale au reacționat prompt și au făcut tot ceea ce era posibil pentru a limita efectele devastatoare ale viiturilor.

Imediat ce ANM a emis avertizările de cod galben şi cod portocaliu pentru zona de sud-vest a ţării, în cadrul Guvernului s-a constituit un comandament de urgenţă care să prevină impactul negativ pe care natura l-ar fi putut avea asupra comunităţilor vizate de avertizările specialiştilor. Comandamentul stabilit la guvern şi coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea a mobilizat angajaţii Ministerului de Interne şi a ţinut legătura cu prefecturile vizate de avertizările meteorologilor pentru a interveni în timp util.

Ca urmare a ploilor torenţiale care au provocat scurgeri pe versanţi s-a produs revărsarea mai multor cursuri de apă care au afectat infrastructura de transport şi au inundat 1.100 de gospodării în localităţi din judeţele Telorman, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. În zonele afectate de inundaţii, numai în ultimle 24 de ore, angajaţii MAI au intervenit cu forţe suplimentare şi cu elicoptere pentru a salva persoanele aflate în pericol. Conform declaraţiilor vicepremierului Gabriel Oprea, au fost mobilizaţi peste 2.200 de pompieri, jandarmi şi politişti pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în zonele de risc. Conform datelor centralizate, angajaţii MAI au reuşit să salveze 400 de persoane. În ciuda mobilizării autorităţilor, date fiind condiţiile meteorologice deosebite, doi oameni au murit înecaţi şi o persoană este dată dispărută.

Citeşte şi: VICTOR PONTA, despre inundaţii: Să oprim panicarea, nu a păţit nimeni nimic. Sunt evacuări preventive

În localităţile expuse calamităţilor naturale, oamenii au fost cazaţi în spaţii puse la dispoziţie de autorităţi, iar guvernul a dispus scoaterea din rezerva de stat a unor alimente şi saltele care au fost distribuite sinistraţilor. Astfel, în zonele afectate de inundaţii au fost trimise peste 2.000 tone de ajutoare. „Am acţionat cu elicoptere. Am fost cu domnul ministru Duşa în judeţul Vâlcea, domnul premier a fost în Gorj cu vicepremierul Dragnea. Am luat şi de la rezervele de stat şi am adus produse alimentare, apă şi material de cazarmament. Avem aproximativ, în momentul de faţă, două victime care au fost înecate. Nu sunt alte informaţii că ar mai fi murit cineva. Prioritatea noastră este viaţa oamenilor. (...) În Argeş a fost o victimă", a declarat Gabriel Oprea la Craiova.

Dincolo însă de toate măsurile care au fost luate pentru a preveni pe cât posibil efectele devastatoare ale inundațiilor, merită remarcat că premierul Victor Ponta şi miniştrii cabinetului au fost alături de miile de români afectate de furia apelor şi s-au deplasat în localităţile lovite puternic de capriciile naturii. Prin prezenţa la faţa locului, premierul şi miniştrii au dorit să vadă realitatea de pe teren pentru a putea să îi ajute cât mai bine pe oamenii afectaţi de inundaţii. Pentru a veni în ajutorul sinistraţilor, în şedinţa de guvern de joi, executivul va aloca sumele de bani necesare despăgubirii celor afectaţi de inundaţii şi executării unor lucrări hidrotehnice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ