Autoritățile se țin de cuvânt. Sume importante au fost alocate pentru județele lovite de inundații

| 01 aug, 2014

Așa cum le-a promis localnicilor din zonele calamitate, premierul Victor Ponta a dispus, joi, în ședința de Guvern, alocarea de bani și sprijin material pentru lucrări urgente de refacere a pagubelor produse în județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman și Prahova.

Bugetul Ministerului Mediului a fost suplimentat cu 50 milioane lei destinate amenajării și combaterii inundațiilor.

Situația din ultima perioadă a produs dezastre nemaîntâlnite în țara noastră, însă intervenția autorităților a fost una promptă. Premierul Victor Ponta și reprezentanții Executivului au fost prezenți la fața locului în zonele afectate încă din primele momente, iar controlul și coordonarea au fost asigurate permanent în Comandementele de Urgență.

“Am scos de la rezervele statului toate materialele, alimente, apă, pături, tot ce este nevoie pentru cei care nu se pot întoarce în casele lor. Și adoptăm acum, imediat după rectificarea bugetară, ca să avem bani în Fondul de intervenție, primele sume de sprijin pentru județele deja afectate, județele din Oltenia și din sud”, a declarat prim-ministrul Ponta, în ședința de Guvern de joi.

Citeşte şi: Victor Ponta inundaţii. Mobilizare exemplară a autorităţilor la inundaţii

Primele sume alocate de Guvern vor merge în judeţele cele mai grav afectate – Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman şi Prahova, a anunţat premierul. Victor Ponta a adăugat că, dacă este cazul, vor fi aprobaţi bani şi pentru judeţele Timiş şi Caraş-Severin, după efectuarea evaluărilor în zonele lovite din acele regiuni.

Prim-ministrul Ponta a mai declarat că, la rectificare, Ministerul Mediului va primi 50 milioane de lei sub formă de credite de angajament pentru amenajări hidrologice și combaterea inundațiilor. Aceste măsuri îi vor ajuta pe oamenii care și-au văzut gospodăriile măturate de viituri, prioritatea Executivului în acest sens fiind reducerea pagubelor materiale și ajutor material pentru toți cei care au avut de suferit.

„La ministerul Mediului, care urma să piardă 25 milioane lei, primiţi 50 milioane credite de angajament pentru lucrări de data asta clar ţintite pe zona de amenajări şi de combatere a inundaţiilor şi, dacă e nevoie de mai mult, punem din nou în continuare în aşa fel încât să ne apucăm de anul acesta de lucrurile care sunt cele mai urgente”, a afirmat Victor Ponta.

Citeşte şi: Inundaţii devastatoare în Gorj. Oraşul Novaci, sub ape

Premierul a demonstrat zilele acestea că este alături de oamenii care au avut de suferit din cauza inundațiilor și că Guvernul lucrează strâns împreună cu celelalte autorități pentru remedierea rapidă a efectelor dezastruoase produse de forțele naturii dezlănțuite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ