TRAIAN BĂSESCU: Propunerile de miniştri nu sunt potrivite. Ce spune VICTOR PONTA

| 01 aug, 2014

Traian Băsescu a declarat vineri că nominalizările făcute de premierul Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Bugetului, în persoana lui Claudiu Manda, şi al Culturii, Rozalia Biro, sunt nepotrivite.

Traian Băsescu îi cere premierului Victor Ponta să vină până miercuri să vină cu soluţii reprezentative pentru portofoliile de la Buget şi de la Cultură.

"În ce priveşte nominalizarile, eu le consider nepotrivite, ceea ce nu înseamnă că azi le-am şi respins. La ministerul Culturii, doamna Rozalia Biro, de la dânsa am aflat că nu are niciun biped în familie şi că în România se nasc tot mai puţini bipezi. Cred că avem o problemă complicată de înţelegere perfectă a limbii române pentru un membru al guvernului", a declarat Traian Băsescu la Palatul Cotroceni.

Conform acestuia, Ministerul Culturii nu are foarte mulţi bani, dar lucrează cu intelectualitatea din România, cu creatorii. "Iar cultura românească este în proporţie de circa 90% o cultură de limbă română. Aş vrea să fiu bine înţeles, am apreciat foarte mult miniştri ca dl Marko Bela sau modul cum şi-a deşfăşurat mandatul Kelemen Hunor, nu e vorba de o observaţie faţă de un ministru maghiar", a declarat Băsescu.

Citeşte şi: Cine este CLAUDIU MANDA. Victor Ponta mizează în continuare pe tineri

Preşedintele şi-a formulat rezerve şi faţă de Claudiu Manda la Buget. "Cea mai complexă experienţă a dl Iulian Manda este legata de functia de director la Casa Studentilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo e eventual valoarea biletelor rupte într-o zi de sămbătă", a spus Băsescu.

În replică, premierul Victor Ponta a declarat la România TV că preşedintele blochează activitatea guvernului şi că nu va face alte nominalizări pentru Cultură şi Buget.

"E diferenţă de gândire fundamentală de apreciere a oamenilor. El a făcut referire la Elena Udrea sau Anca Boagiu. Ponta susţine că discursul lui Băsescu e unul de cârciumă. "Eu am făcut două propuneri şi mai departe ce face Băsescu la Cireşica sau Cotroceni nu mă interesează", a declarat Ponta.

Premierul spune că în ministere sunt specialişti iar ministrul răspunde politic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ