KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Inundaţii - Iohannis a picat primul test major ca prezidenţiabil

| 03 aug, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Mitul neamţului gospodar începe să se clatine în cazul primarului Klaus Iohannis. Inundaţiile din ultima vreme care au afectat ţara ne-au arătat un Iohannis nepăsător, lipsit de empatie, plictisit şi fără idei. Mai mult, când toată lumea aştepta o luare de poziţie pe acest subiect, preşedintele PNL a plecat nestingherit în concediu.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Se spune că momentele grele separă caracterele puternice de cei slabi. Or, Klaus Iohannis pare să fi preluat comportamentul fostului preşedinte al PNL, Crin Antonescu, care avea prostul obicei de a pleca din ţară exact în momentele importante sau în situaţiile dificile pentru România. La polul opus, autorităţile locale şi centrale au luptat zi şi noapte, făcându-şi datoria cu brio în lupta cu inundaţiile. De altfel, atât premierul Victor Ponta, cât şi vicepremierul Liviu Dragnea au fost în toate zonele afectate de inundaţii, pentru ca mai apoi să coordoneze situaţia de la Bucureşti, în cadrul Comandamentelor de Urgenţă convocate de primul-ministru la Palatul Victoria. 
Astfel, s-a dispus mobilizarea a peste 2.200 de pompieri, jandarmi şi poliţişti, care au intervenit, având ca prioritate salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în situaţii de risc cauzate de inundaţii. În urma intervenţiilor M.A.I., au fost salvate cel puţin 400 de persoane, care fie rămăseseră izolate, fie s-au aflat în alte situaţii critice. Totodată, s-a dispus scoaterea de la Rezervele de Stat a unei cantităţi importante de alimente şi apă potabilă (peste 8.000 kg conserve şi peste 24.000 litri de apă), dar şi 200 de seturi de paturi şi saltele. Mai mult, în şedinţa de Guvern de joi, au fost alocaţi bani pentru zonele afectate din judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş. Ce a făcut în tot acest timp Klaus Iohannis? E simplu : Nimic.

CITEȘTE ȘI: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Pactul Băsescu-Iohannis-Blaga, dezvăluit

Desigur, nu-i putem imputa lui Klaus Iohannis lipsa unor măsuri concrete în condiţiile în care acesta nu se află la guvernare, dar ceea ce a şocat a fost lipsa de reacţie, evitarea unei poziţii publice, lipsa de soluţii şi ocolirea atentă a apariţiilor televizate, Iohannis reuşind totodată contraperformanţa de a-şi demobiliza propriul partid, într-un moment în care PNL ar fi trebuit să-şi aducă aportul pe un subiect atât de sensibil, în special pentru populaţia afectată de inundaţii. Nepreocupat prea tare de toate cele menţionate mai sus, Iohannis a considerat că este timpul să plece într-o binemeritată vacanţă. Gestul edilului Sibiului de a pleca în concediu, l-a şocat până şi pe jurnalistul Rareş Bogdan, cunoscut de altfel ca un apropiat al liberalilor. 
“Şi ăsta vrea să câştige prezidenţialele? Doamne Iartă şi păzeşte... Mulţi nebuni în ţara asta. Păi cum, domnule, mai sunt trei luni până la alegerile prezidenţiale şi el a plecat în concediu? Sunt şocat”, a afirmat jurnalistul.

 

CITEȘTE ȘI: VICTOR PONTA: După publicarea discuţiei pe tema CAS, nu voi mai avea cu Băsescu discuţii nepublice


Mai mult, Iohannis a evitat să-şi asume rolul de lider al Opoziţiei, care trebuie în mod normal să critice constructiv Puterea. În schimb, preşedintele PNL a rămas să lenevească la soare, preferând în schimb să-şi trimită subalternii din partid să iasă public cu comunicate de presă ipocrite.

CITEȘTE ȘI: TRAIAN BĂSESCU: Propunerile de miniştri nu sunt potrivite. Ce spune VICTOR PONTA

 

Cu un trecut şi o imagine publică foarte opacă, ultima săptămână ne-a dat însă indicii legat de cine este cu adevărat Klaus Iohannis. Inundaţiile au fost în acest caz hârtia de turnesol, care a demonstrat faptul că Iohannis este de departe de a fi un candidat veritabil la preşedinţie, dar este şi mai departe de a fi un adevărat om de stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 aug, 2014
Cristian B
o harababura in capul celui care a scris articolele
De ce spun asta? Observ din start o orientare pro Ponta si una anti Johannis.Ce poate face un candidat la prezidentiale aflat in opozitie? Sa mearga la locul evenimentelor pentru a poza pentru campanie electorala dar fara a avea autoritatea sa faca ceva? S profite de necazul oamenilor pentru a se vedea pe sticla gratis si sa promita lucruri pe care nici el nu le crede? Prim ministrul si ministrii in functie au obligatia de a lua masurile care se impun, insa de 20 de ani incoace, necazul oamenilor nu este un prilej de a imbunatati masurile , inexistente de altfel, de a evita producerea unor astfel de evenimente. Faptul ca prim ministrul merge la fata locului cu cateva flacoane de apa minerala si cu guvernul pentru a tine o sedinta plina de promisiuni in aer liber pentru campanie electorala nu-l face demn de a fi ales ca presedinte. Iar inainte de a lansa atacuri etnice si religioase, complet discriminatorii, anticonstitutionale, ar trebui sa-si aminteasca de faptul ca are origini albaneze, dupa propriile spuse. Daca e sa facem comparatie albanezii au nivelul de trai mai ridicat ca germanii? Este modelul albanez superior celui german? Care sunt nazuintele poporului roman de a trai? Ca albanezii sau ca nemtii? Ceea ce face d-l Ponta este un circ ieftin rasuflat si disperat. El merge inca pe principiul pe care au mers politrucii damboviteni 20 de ani: castigarea alegerilor prin defaimarea concurentilor, si nu prim meritele proprii, care sa fim sincer d-lui Ponta ii cam lipsesc, pe cand d-l Johannis, a demonstrat ceva acolo unde este.
04 aug, 2014
ironmania
Stefanel mananca...la greu
In capul lui Stefanel....doar varza. Sper ca e de pe la Craiova si a asistat la "performanta" acvatica a lui Ponta. Il si vad cu m ii tresare inima-n piept la indicatiile pretioase. Neamtul nu face de astea, deci nu-i bun!
03 aug, 2014
Gigel
Tacerea lui Iohannis i-a adus 23%
Buey, da inundatiile de anul acesta au fost exact in sud-vestul tarii, bastion rosu-pesedeu neclintit de la revolutie incoace, unde l-au idolatrizat mai intii pe Iliescu, apoi pe Ponta si unde n-ai cu cine purta vreun dialog!
Daca Iohannis se ducea nu castiga voturi, daca a stat acasa n-a pierdut voturi, ca-n zona aia nu stiu decat de pesedeu! Iohannis mai mult tace si are 23% din intentia de vot iar Ponta latra de ani de zile si ii la 32% si in scadere! Poate-i mai avantajos sa taci! Daca Iohannis a picat testul de prezidentiabil, cum crezi matale ca l-a trecut Ponta, ca in afara de niste ingrijorari/critici/promisiuni televizate n-o sa se intample nimci altceva?
Pe noi astia din dreapta ne lasa reci imagini cu barbatul de stat Ponta filmat in timp ce scruta zarile, ca si cand in tartacuta lui s-ar metamorfoza niste planuri maiastre de indiguiri, regularizari, etc ale raurilor din zona!
Cati din cei la care le-a luat apa casele au binevoit sa-si faca asigurare obligatorie de 25 de euro, vreo 110 lei?
03 aug, 2014
Shark
nu mickey mouse
voi vota indiferent pe cel care va fi contracandidatul lui mickey mouse ...

intre un mincinos patologic, un criminal dovedit si un potential criminal am sa prefer potentialul ... sub orice forma ...
din pacate ne-au ajuns vorbele buldogului ... o sa votam si-o maimuta numai sa nu iasa mickey mouse !!!
03 aug, 2014
monica
Obiectiv.info= propagandă nesimțită pentru psd

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ