Primul Congres Partidul Liberal Reformator, în spiritul USL

| 01 aug, 2014

Partidul Liberal Reformator. Crearea noului partid de către Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi fost necesară dacă PNL nu era închinat lui Traian Băsescu şi fostei sale camarile de ambiţiile lui Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

Partidul Liberal Reformator. După ce PNL a fost deturnat către colaborarea cu Traian Băsescu şi îmbrăţişarea valorilor populare, în luna iunie, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, care să asigure continuitatea doctrinei liberale în România. La scurtă vreme după anunţ, o serie de parlamentari liberali i s-au alăturat fostului premier pentru a forma Partidul Liberal Reformator. Pentru ca noua formaţiune politică să prindă viaţă, vineri şi sâmbătă liberal-reformatorii se reunesc în primul Congres, unde îşi vor alege structurile de conducere şi vor vota statutul formaţiunii.

Citeşte şi: Partidul Liberal Reformator şi candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu răstoarnă calculele dreptei

Crearea noului partid de către Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi fost necesară dacă PNL nu era închinat lui Traian Băsescu şi fostei sale camarile de ambiţiile lui Crin Antonescu şi Klaus Iohannis. De altfel, formaţiunea liberală a fost deviată pe o cale greşită din momentul în care fostul preşedinte al PNL a crezut că părăsind USL îşi va mări şansele de a fi ales preşedinte la alegerile din această toamnă. Ca urmare a ambiţiilor lui Crin Antonescu, PNL s-a înscris pe un trend de scădere în sondaje care în cele din urmă a condus la dezastrul înregistrat în luna mai la alegerile pentru Parlamentul European. Scorul de la europarlamentare ar fi trebuit să conducă la reanalizarea strategiei partidului şi schimbarea ei radicală. Acest lucru nu s-a întâmplat, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis mergând mai departe pe drumul ales şi obligând partidul să îşi schimbe ideologia şi să fuzioneze cu PDL.

Formarea PLR de către Călin Popescu Tăriceanu şi foştii săi colegi din PNL constituie în acest context un răspuns la actuala strategie distructivă a PNL. Noua formaţiune încearcă să ducă mai departe moştenirea liberală abandonată de PNL după 139 de ani de tradiţie. „Alături de ceilalţi colegi cu convingeri liberale din România şi care se opun acaparării PNL de către Băsescu şi oamenii săi, vom organiza în data de 1-2 august Congresul Partidului Liberal Reformator, partid în care ne punem mari speranţe că va fi adevăratul reprezentant al dreptei politicii româneşti, bazat pe programe, convingeri politice şi mai ales încredere şi unitate. Noi am înţeles cu o 'clipă' mai devreme decât alţi colegi din vechiul PNL că avem datoria să salvăm liberalismul românesc de la dispariţie”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi: Candidaţi preşedinţie 2014. De ce votul PNL privind demisia lui TRAIAN BĂSESCU este aproape irelevant

Totodată, pe lângă continuarea tradiţiei liberale, PLR îşi va asuma şi misiunea vechiului PNL, care se angajase alături de PSD, UNPR şi PC să elimine regimul patronat de Traian Băsescu şi să îmbunătăţească nivelul de trai al românilor. Crearea PLR va putea preconiza refacerea USL, chiar dacă nu în formula iniţială ci într-o variantă de alianţă care să îi cuprindă şi pe liberal-reformatori. De altfel, parlamentarii PLR susţin în legislativ programul de guvernare al actualului guvern, care continuă angajamentele luate de USL.

Naşterea PLR umple astfel golul lăsat pe scena politică românească de dispariţia PNL. Noul va oferi o alternativă ideologică liberală unui electorat care s-a trezit de pe o zi pe alta că nu mai este reprezentat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ